Smarta vägar till nya upplevelser av media.

Vi är BTJ. Genom att göra kunskap och kultur tillgängligt för fler arbetar vi för ett inkluderande samhälle. Vi tror på mångfald, att vår värld blir bättre av litteratur, kultur, film och att bibliotekens roll idag är viktigare än någonsin.

Läs mer om BTJ

#SKOLBIBLIOTEKARIE #LÄRARE #REKTOR

Skolbibliotek - hur?

Har ditt skolbibliotek en bibliotekarie (kanske är det du?) som har hand om alla medieinköp och säkerställer bibliotekets kvalité? Eller är du en lärare med skolbiblioteksansvar - som gärna skulle ta emot stöd? Eller står din skola kanske just nu inför utmaningen att starta upp ett skolbibliotek?
Vi har lösningen, och vi kan skolbibliotek.

Läs mer

BTJ-unikt

Alltid för er.
Utan omvägar.

BTJ-unikt är produkter framtagna direkt för biblioteken. Produkter som bara går att köpa från BTJ, och som du alltid får köpa oavsett vilken medieleverantör du har avtal med. Håll utkik efter symbolen i vår butik!

Läs mer

Nyhet

Nya kaxigt kloka ArtikelSök är här!

ArtikelSök har fått en helt ny design med en tydligare och mer användarvänlig navigering samt fler och bättre funktioner.
Vi vågar nästan säga att det är en helt ny tjänst - med samma pålitliga och professionella innehåll som tidigare men i ett helt nytt modernt intuitivt gränssnitt. Och du! ArtikelSök fungerar precis lika bra i surfplattan och telefonen som på datorn.
Är du nyfiken och vill testa ArtikelSök? Hör av dig för att få ett testkonto till ditt bibliotek/din skola.

Läs mer om ArtikelSök

Ny bok från BTJ Förlag

Folkbiblioteket – kärleken till folkbiblioteket i lyrisk bokform

”I folkbiblioteket lånade jag mitt liv.” Så inleds Gunnar Källströms nya diktsamling Folkbiblioteket som nu ges ut av BTJ Förlag. I boken leker Källström med tanken att vi alla bär på bibliotek som vill bli besökta. En kärleksförklaring till biblioteket som mötesplats

Läs mer på BTJ-bloggen!

Nu i butiken

 • STORSTIL – endast hos BTJ!

  På BTJ vill vi att läsupplevelser ska vara till för alla! Har du låntagare som vill fortsätta läsa tryckta böcker, men som inte längre ser tillräckligt bra för att kunna tillägna sig vanlig text? I dagsläget har vi ca 100 storstilsböcker i vår Butik!

  Till Butiken

 • Mer ljud i hyllan!

  På BTJ vill vi öka bibliotekens möjligheter att kunna erbjuda fysiska ljudböcker till låntagarna. Därför har vi inlett samarbete med flera av landets förlag för att i fysisk form kunna tillgängliggöra ljudböcker som tidigare bara funnits digitalt. Just nu samarbetar vi med Piratförlaget, Bookmark, Bokfabriken, Word Audio, Modern Audio, Bokförlaget Polaris, Whip Media, Historiska Media, Printz och fler förlag är på gång.

  Till Butiken

 • Tvillingpaket – Samma titlar på flera språk!

  Tvillingpaket består av två böcker: samma titel på två språk i ett emballage färdigt att låna ut. Dessa paket kan till exempel underlätta arbetet i en klass eller grupp med flera olika modersmål.

  Till Butiken