Smarta vägar till nya upplevelser av media.

Vi är BTJ. Genom att göra kunskap och media tillgängligt för fler arbetar vi för ett inkluderande samhälle. Vi tror på mångfald, att vår värld blir bättre av litteratur, kultur, lärande och att bibliotekens roll idag är viktigare än någonsin.

Läs mer om BTJ

Utbilda & inspirera

Inspirations- och användardagen

En dag fylld med utbildning och inspiration kring BTJ:s tjänster och produkter. Vi öppnar dörrarna till BTJ i Lund och bjuder in dig som jobbar på bibliotek till en inspirerande dag tillsammans med oss. Du har äntligen möjlighet att träffa personerna bakom våra produkter & tjänster – vilket innebär en unik chans att lära dig mer.

Läs mer och anmäl dig

Förlagsdagarna

Hösten 2019

Välkommen till en inspirationsboost med BTJ och många av landets mest spännande förlag. På Förlagsdagarna får du en unik komprimerad koll på kommande utgivning. Till hösten arrangerar vi Förlagsdagarna i Göteborg, Lund och Stockholm.

Läs mer och anmäl dig

Bibliografisk service i nationell katalog

Varmt välkomna – alla nya kunder!

Ett 20-tal kommuner, som tidigare katalogiserat på egen hand, har nu valt att få stöd och hjälp av oss med sin katalogisering i Libris. Det är vi mycket glada för!

Många av folkbiblioteken som katalogiserat själva i Libris har haft ett behov av centralt stöd i arbetet. Det är t.ex. inte lätt att skriva innehållsbeskrivningar eller att hantera katalogisering av mångspråk snabbt och effektivt på ett enskilt bibliotek.

Läs mer

BTJ-unikt

Alltid för er. Utan omvägar.

BTJ-unikt är produkter framtagna direkt för biblioteken. Produkter som bara går att köpa från BTJ, och som du alltid får köpa oavsett vilken medieleverantör du har avtal med. Håll utkik efter symbolen i vår butik!

Läs mer

Nyhet

Nya kaxigt kloka ArtikelSök är här!

Nu är det här! Vårt helt nya, förändrade och förbättrade ArtikelSök – en artikeldatabas med över 2 miljoner redaktionellt utvalda och indexerade artiklar. Söktjänsten har fått en helt ny design med en tydligare och mer användarvänlig navigering samt fler och bättre funktioner.
Vi vågar nästan säga att det är en helt ny tjänst - med samma pålitliga och professionella innehåll som tidigare men i ett helt nytt modernt intuitivt gränssnitt. Och du! ArtikelSök fungerar precis lika bra i surfplattan och telefonen som på datorn.
Är du nyfiken och vill testa ArtikelSök? Hör av dig för att få ett testkonto till ditt bibliotek/din skola.

Läs mer om ArtikelSök

Nu i butiken

 • STORSTIL – endast hos BTJ!

  På BTJ vill vi att läsupplevelser ska vara till för alla! Har du låntagare som vill fortsätta läsa tryckta böcker, men som inte längre ser tillräckligt bra för att kunna tillägna sig vanlig text? I dagsläget har vi ca 100 storstilsböcker i vår Butik!

  Till Butiken

 • Mer ljud i hyllan!

  På BTJ vill vi öka bibliotekens möjligheter att kunna erbjuda fysiska ljudböcker till låntagarna. Därför har vi inlett samarbete med flera av landets förlag för att i fysisk form kunna tillgängliggöra ljudböcker som tidigare bara funnits digitalt. Just nu samarbetar vi med Piratförlaget, Word Audio, Modern Audio, Bokförlaget Polaris, Whip Media, Historiska Media och fler förlag är på gång.

  Till Butiken

 • Tvillingpaket

  Nya tvillingpaket; En natt vill Nalle vara stor och Pimpelfiske på romani, nordsamiska och meänkieli.

  Till Butiken

Inspirations- och användardagen

Vi öppnar dörrarna till BTJ i Lund och bjuder in dig som jobbar på bibliotek till en inspirerande dag tillsammans med oss. Du har äntligen möjlighet att träffa personerna bakom våra produkter & tjänster – vilket innebär en unik chans att lära dig mer.

Läs mer och anmäl dig

Viddla – nå ut till flera av dina låntagare

Viddla för biblioteket närmre låntagarna, och låntagarna närmre biblioteket. På viddla.se väntar ett kvalitetsurval i både djup och bredd – anpassat för bibliotekens låntagare.

Läs mer och beställ

Förflyttningen av Bibliografisk service till Libris är i full gång

Sedan årsskiftet har vi påbörjat arbetet med att flytta över BTJ:s produktion av katalogposter från BURK till Libris. Och från och med 1 april kommer merparten av katalogposterna att produceras i Libris.

Läs mer