Mikrobiblioteket

Mikrobiblioteket är en tjänst som BTJ har utvecklat specifikt för vård och äldreomsorg. Alla har rätt till läsäventyr, även de som har svårt att läsa en vanlig bok.

Mikrobiblioteket är en levande och flexibel tjänst där vi anpassar och uppdaterar innehållet löpande under avtalstiden. Vi tar hänsyn till just era specifika behov och ser till att det alltid finns nya litteraturupplevelser och titlar tillgängliga för era brukare.

Mikrobiblioteket

Bokvagnen levereras färdigmonterad, fylld med litteratur och säkert emballerad. Det enda ni behöver göra är att plasta av och låta tjänsten lyfta livskvaliteten på ert boende.

Storstilsböcker

Alla är värda en läsupplevelse. Att få svagare syn påverkar varken nyfikenhet eller intressen. Känslan av att kunna läsa en tryckt bok går inte att ersätta och därför skapar vi böcker med extra stor stil. I en storstilsbok är texten 50% större än i en vanlig bok det gör att många med nedsatt syn kan fortsätta läsa själva.

Vi ger löpande ut storstilsversioner av kvalitetslitteratur i samarbete med de stora utgivarna i landet. Dessa storstilsböcker finns endast hos BTJ. Läs mer om våra storstilsböcker.

Ljudböcker och spelare

Många väljer att lyssna sina läsupplevelser. Oavsett om orsaken är nedsatt syn, svikande läsförmåga eller en förkärlek till att lyssna på berättelser så ger ljudboken samma fantastiska upplevelse. För läsare som tycker att det är svårt med appar och digitala tjänster erbjuder vi samma populära ljudböcker som du hittar på streamingtjänster, fast på cd skiva. Dessa fysiska versioner av ljudböcker finns endast hos BTJ. Självklart medföljer bärbara spelare och bekväma hörlurar som gör det enkelt att ta berättelsen med sig var man än befinner sig. Läs mer om vår ljudböcker.

Standardpaket och pris

  • Stabil portabel bokvagn
  • 15 st titlar storstilsböcker
  • 15 st titlar ljudböcker
  • 2 st ljudboksspelare
  • 2 par bekväma hörlurar med båge
  • Utbyte av 1/3 av titlarna var 4:e månad
  • 12 eller 24 månaders avtalstid

Pris: 1 995 kr/månad