Nya ArtikelSök är här

Att söka, sålla och värdera information är viktigare än någonsin. ArtikelSök i skolan hjälper elever att nå Läroplanens mål vad gäller informationssökning, källkritik och digital kompetens.

Testa nya ArtikelSök gratis (utan att binda upp dig till något) – klicka på knappen och fyll i formuläret så kontaktar vi dig med inloggningsuppgifter.

Beställ gratis testkonto

ArtikelSök är ett modernt verktyg för informationssökning – en svensk, oberoende databas som uppdateras dagligen. Genom att använda ArtikelSök får eleven möjlighet att utveckla fördjupade ämneskunskaper samt källkritiska och vetenskapliga förhållningssätt, vilket även är till stor nytta både inför vidare studier och i vardagen. ArtikelSök är ett tidsbesparande verktyg som underlättar och förenklar skolarbetet.

Via enkla sökningar hittar eleverna, och tar del av, artiklar från svenska tidningar och tidskrifter. Här finns artiklar från mer än 35 år tillbaka. Alla artiklar presenteras med tydliga källor och många finns i fulltext så att de kan läsas direkt på skärmen.

Fem korta om ArtikelSök:

  • Ett redaktionellt urval av artiklar som skapar ett relevant innehåll. Inget innehåll i ArtikelSök är skapat eller inhämtat av sökrobotar eller algoritmer.
  • Både nytt och gammalt material. En vanlig sökning på internet kan tvätta bort äldre sökresultat, men en sökning i ArtikelSök levererar både kvalitet och långsiktighet.
  • I ArtikelSök finns även sådant som idag inte finns digitalt någon annanstans, och agerar därför som ett komplement till dagens klickbeteende och webbens digitala innehåll. Det du inte hittar som fulltext direkt i ArtikelSök, kan enkelt beställas från Depåbiblioteket och levereras via e-post.
  • Du hittar och sorterar lätt fram vetenskapliga artiklar i ArtikeSök. En viktig del i elevernas källkritiska arbete.
  • Ett kvalitetssäkrat manuellt indexerat urval skapar relevans. Och med ämnesord tillagda av utbildade bibliotekarier erbjuds användaren en sökbarhet bortom fritextsökningar.

 

I början av 2019 lanserade vi nya ArtikelSök med en helt ny design samt en tydligare och mer användarvänlig navigering, inklusive fler och bättre sök- och sorteringsfunktioner. Vi vågar nästan säga att det är en helt ny tjänst jämfört med tidigare – med samma pålitliga och professionella innehåll men i ett helt nytt modernt intuitivt gränssnitt.

Och du! ArtikelSök fungerar precis lika bra i surfplattan och telefonen som på datorn.

Klicka här för att beställa ett gratis testkonto till smarrigt smarta ArtikelSök – ett verktyg för dina elevers källkritiska arbete och digitala kompetensutveckling!

Har du redan ArtikelSök, kommer du att bli kontaktad av oss så att vi kan uppgradera din tjänst till nya ArtikelSök. Du behöver alltså inte göra någonting.