Beställ katalogisering

Från och med den 1 januari 2022 tar vi endast emot beställningar av titelbladskatalogisering via BTJ-appen.

Beställ katalogisering är en funktion i BTJ-appen där du kan skanna av valda delar i en bok eller annat medie, för att sedan skicka in en beställning till BTJ och få mediet katalogiserat (så kallad titelbladskatalogisering).

Titelbladskatalogisering kan beställas av bibliotek för redan inköpt material när katalogposter saknas. Tidigare har detta krävt tillgång till skanner eller dator och för många har detta inneburit en omständlig process.

För bibliotek med Bibliografisk service från BTJ ingår Beställ katalogisering – beställningar av titelbladskatalogisering är då en del av abonnemanget och är kostnadsfria inom ramarna för bibliotekets frikvot. Frikvotens omfattning för just ditt bibliotek hittar du inne i BTJ-appen.

För bibliotek utan Bibliografisk service från BTJ debiteras katalogiseringsuppdraget per inskickat uppdrag utifrån medietyp och språk. Priser hittar du inne i BTJ-appen.

Ser du detta meddelande har du inte tillgång till Beställ katalogisering. Kontakta oss om du vill få tillgång till tjänsten.