Nyfikna kollegor & meningsfulla dagar

BTJ berikar och levererar media som ger alla lusten och möjligheten att upptäcka mer. Överallt. Vill du vara med?

Kontakta oss


Mejladress: info@btj.se
Telefonnummer: 046 – 180 000

Mer kontaktinformation

Lediga jobb


Avdelningar på BTJ

BS

Bibliografiska tjänster

För att kunna låna en bok på ett bibliotek behövs en katalogpost! Vi som jobbar på Bibliografiska tjänster är erfarna och passionerade katalogisatörer med stor språkkompetens med att katalogisera för tjänsten Bibliografisk service i nationell katalog. Vi gör även insatskatalogisering för de kunder som har ett antal böcker som behöver katalogiseras. Vi gör idag både poster i Libris samt i vår interna databas BURK. Metadatan som skapas på avdelningen ligger även till grund för den utrustning som görs av bibliotekets medieleverantör.
Vi utför även katalogisering för Inköpsvägledningen och för BTJ:s egna produkter.

BS
Redaktionella tjänster

Redaktionella tjänster

Vi på redaktionella avdelningen lägger ett stort fokus på framför allt vår tjänst Inköpsvägledningen som skickas ut varannan vecka till merparten av Sveriges bibliotek med recensioner av våra oberoende lektörer på mer än 300 titlar. Avdelningen arbetar även med urvalsarbete, arrangerar FörlagsDigiDagarna, BTJ Förlag, produktionen av storstilsböcker samt BTJ:s tjänster för skolbiblioteken.

Redaktionella tjänster
ArtikelSök

ArtikelSök

Vi på Artikelsök är erfarna redaktörer som arbetar med att fylla vår databas ”Artikelsök” med det material som är relevant för biblioteken. Vår främsta uppgift är att göra urval från svenska tidningar och tidskrifter och därefter indexera och beskriva dessa så att de går att söka efter i vår databas. Förutom information om artikeln skapar vi nästintill alltid ämnesord och lägger en redaktionell kommentar som gör det tydligare att förstå artikelns innehåll.

ArtikelSök
Sälj

Sälj

BTJ:s försäljningsavdelning består idag av ett energiskt och servicemedvetet gäng säljande kundspecialister och produktägare. Med en lång erfarenhet och bred kunskap inom alla BTJ:s tjänster och produkter har teamet som ambition att vara heltäckande inom alla våra kunders behov. Teamet arbetar med att aktivt bedriva såväl enklare kampanjförsäljning som komplex tjänsteförsäljning. Produktägarna har även de en nära och frekvent kontakt med våra kunder för att på bästa sätt utveckla våra tjänster och produkter så att de ska passa in och förenkla våra kunders vardag.

Sälj
BTJ Studio

BTJ Studio

Vi på BTJ Studio arbetar med att producera tal- och ljudböcker. Vi levererar fysiska talböcker och taltidningar till Sveriges bibliotek och låntagare och har också ett samarbete med en hel del förlag där vi genom BTJ Studio kan erbjuda biblioteken förlagens digitala ljudböcker i fysisk form. Inläsningar av ljudböcker, både i egen regi och i uppdrag åt andra förlag utför vi även på BTJ Studio.

BTJ Studio
Ekonomi och Administration

Ekonomi och Administration

Vi på ekonomi och administration arbetar för att hålla ordning på BTJs ekonomi, inköp och kundtjänst. Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv inom dessa områden för att säkerställa så att våra flöden fungerar både internt, mot våra leverantörer och våra kunder. Vårt mål är ett ge bästa möjliga ekonomiska verksamhetsstöd både internt och externt.

Ekonomi och Administration
Marknadsavdelningen

Marknadsavdelningen

Vi på marknadsavdelningen jobbar mycket med vårt varumärke och kommunikation för att fler ska känna till BTJ och våra tjänster och produkter. Vi ser också till att stötta BTJ:s säljinsatser på ett effektivt sätt. Här jobbar en grafisk formgivare och en marknadskommunikatör och arbetet leds av vår marknadschef. Vårt mål är att öka antalet besökare på btj.se samt öka antalet mottagare och kvalitén på våra utskick till kunder och intressenter. Detta gör vi via till exempel nyhetsbrev, bloggar och sociala medier. Vi vill genom detta skapa förtroende och visa att vi är bibliotekens förespråkare.

Marknadsavdelningen
IT-avdelningen

IT-avdelningen

Vi på IT-avdelningen utvecklar och underhåller de IT-system som används både inom verksamheten och hos våra kunder. Många av våra system är egenutvecklade och är skräddarsydda efter kundens behov. Vi på IT-avdelningen har även ansvar för företagets IT-infrastruktur, dvs vi köper in, installerar och underhåller arbetsplatsdatorer, sköter vårt lokala nätverk, hanterar licenser för alla de programvaror vi använder samt sköter all kontakt med vår driftspartner.

IT-avdelningen
HR-avdelningen

HR-avdelningen

På vår HR-avdelning jobbar en HR-ansvarig vars huvuduppgifter är att ge råd och stötta chefer i HR frågor. Som HR-ansvarig arbetas det även med att utveckla HR-processer, metoder och verktyg för bland annat rekrytering, kompetensutveckling, ledarskap, lönebildning, arbetsmiljö, likabehandling samt samverkan. Ett stort fokus ligger även på det arbetsrättsliga området där utformning av anställningsvillkor och lönepolitik ingår.

HR-avdelningen
previous arrow
next arrow

På BTJ är arbetet fördelat på sex avdelningar. Metadataproduktion (Bibliografiska tjänster, Redaktionen, Artikelsök, BTJ Studio), HR, IT, Marknad, Sälj och Ekonomi, Kundtjänst & Inköp. Läs om våra avdelningar i bildspelet ovan.

Vår vision

Vi berikar och levererar media som ger alla lusten och möjligheten att upptäcka mer. Överallt.

Vår mission

Vi fyller nyfikna liv med meningsfulla upplevelser.

Våra värderingar

Professionell. Personlig. Passionerad.

BTJs förmåner

På BTJ tror vi på att man rör på sig när man arbetar på ett kontor hela dagarna och därför erbjuder vi ett förmånligt friskvårdsbidrag på 3000 kr till våra medarbetare. Som medarbetare på BTJ har du förmånen att ha tillgång och närhet till litteratur och kultur. Ett exempel är att vi har ett eget personalbibliotek samt ett antal gånger per månad får plocka böcker från våra utskänkningshyllor. Under sommarmånaderna juni – augusti har medarbetarna hos oss något som kallas ”sommarfredag” vilket innebär att kontoret stänger kl. 15.00. För att förlänga ledigheten vid två långhelger under året har våra medarbetare betald ledighet fredagen vid Kristihimmelsfärdsdagen samt Lillejulafton. Varannan vecka har vi förmånen att ha en professionell massör på plats i våra lokaler och våra medarbetare kan få massage på arbetstid till ett förmånligt pris. Varannan fredag serveras en härlig frukostbuffé som hela företaget avnjuter tillsammans.