BTJ-appen

BTJ-appen är en app med smarta funktioner som förenklar och effektiviserar arbetet på biblioteket. I nuläget finns två funktioner i BTJ-appen: Beställ katalogisering och Recensionsbanken.

En app för alla bibliotek

BTJ-appen är framtagen för att underlätta det vardagliga arbetet på biblioteket. I nuläget finns tre funktioner i appen. Med funktionen Beställ katalogisering kan du enkelt skicka in beställningar på katalogisering. I Recensionsbanken kan du ta del av en stor mängd bokrecensioner, såväl nya som äldre.

Till BTJ-appen


För övriga funktioner krävs det att du registrerar dig och ditt bibliotek som användare. Detta gör du här. Efter att du fyllt i och skickat in så återkommer vi till dig med inloggningsuppgifter. Att starta ett konto i BTJ-appen är självklart kostnadsfritt.

BTJ-appen är en så kallad webb-app. Detta innebär att du inte behöver ladda ner appen. Du kan alltså använda vilken enhet du vill och sedan logga in med de användaruppgifter du fick när du registrerade dig. När du fått inloggningsuppgifter så hittar du appen här.

Appen fungerar även på dator men är helt anpassad till mobiltelefon och surfplatta.

Skapa användare i BTJ-appen

Recensionsbanken

Tänk dig att kunna ta del av recensioner för hela bibliotekets bokskatt – bara ett klick bort!

I Recensionsbanken får du tillgång till alla recensioner från BTJ-häftet, såväl nya som äldre. Genom att skanna en streckkod eller ett ISBN-nummer visas bokens recension/lektörsomdöme, läsordning, förlagstext med mera – perfekt när du snabbt vill få en överblick av en titel. Detta är också något som förenklar förmedlingsarbetet ute på biblioteket. Recensionsbanken ingår för dig som abonnerar på Inköpsvägledningen.

Recensionerna i Recensionsbanken är skrivna av oberoende lektörer som recenserar litteratur inom alla olika genrer – från pekböcker till facklitteratur. Läs mer om BTJ-häftet och lektörernas arbete här.

Har du redan registrerat dig för BTJ-appen? I så fall hittar du nu Recensionsbanken på appens förstasida!

Vill du få tillgång till Recensionsbanken eller behöver hjälp med att komma igång? Kontakta oss så besvarar vi dina frågor!

Beställ katalogisering

Du beställer – vi gör jobbet

Att hålla bibliotekets katalog aktuell ska vara lätt. Men om katalogiseringskompetens saknas, eller om mediet är på ett språk som bibliotekarien inte kan, är det en utmaning att få ut mediet i hyllan.

Behovet av det som kallas titelbladskatalogisering har ökat under de senaste åren, både hos bibliotek som har Bibliografisk service från BTJ och de som inte har det. Titelbladskatalogisering kan beställas av bibliotek för redan inköpt material när katalogposter saknas. Titelbladskatalogisering innebär att biblioteket skickar in skannade underlag på olika delar av mediet. Fram tills nu har detta inneburit en omständlig process.

I funktionen Beställ katalogisering instruerar telefonen dig i detalj hur du ska gå till väga, vilka sidor och streckkoder du ska fotografera av inne i appen och vilken information du ska skriva in. När du är klar skickas beställningen till BTJ:s katalogisatörer. Du får sedan en notis när katalogposten är klar.

För bibliotek med Bibliografisk service från BTJ är beställningar i appen en del av abonnemanget och är kostnadsfria inom ramarna för bibliotekets frikvot. Frikvotens omfattning hittar du inne i BTJ-appen.

För bibliotek utan Bibliografisk service från BTJ debiteras katalogiseringsuppdraget per inskickat uppdrag utifrån medietyp och språk. Priser hittar du inne i BTJ-appen.

Skapa användare i BTJ-appen

Kommande funktioner

Det finns många delar i det dagliga arbetet på biblioteket som kan underlättas med hjälp av rätt teknik. Har du idéer på vilka funktioner som skulle behövas i BTJ-appen? Tveka då inte att kontakta oss.