Förlagsdagarna

Under Förlagsdagarna samlar BTJ en bredd av förlag och författare som presenterar titlar från den aktuella bokutgivningen. Nytt för våren 2024 är att presentationen av vårens böcker, författare och förlag passar bättre för både skolor och bibliotek som arbetar med barn. Anmäl er nu till vårens digitala litteraturfest.

Nu är anmälan öppen!

Missa inte vårens upplaga av Förlagsdagarna där förlag och författare möter bibliotek, skolor och bokälskare.

Anmäl er till FörlagsdagarnaLäs mer om priser och anmälningsvillkor

Vad är Förlagsdagarna?

Vårens event premiärsänds den 7-9 februari, men precis som tidigare så ingår tillgång till materialet i ytterligare 45 dagar. För våren 2024 har vi fördelat programinnehållet på ett nytt sätt. Det är många som har hört av sig och önskat mer om ungdomslitteratur, dessutom har vi flera skolor som vill få bättre möjligheter att se den litteratur som passar just deras årskurser.

  • Vuxenlitteratur: 7 februari
  • Barnlitteratur (0-12 år): 8 februari
  • Litteratur för ungdomar och unga vuxna (12 år och äldre): 9 februari

Under dessa tre förmiddagar får vi träffa förlag och författare och höra dem berätta om nya och spännande titlar. Premiärsändningen börjar klockan 09:00 respektive datum. Videoströmmen startar från 08:45 för att ge tittarna möjlighet att ställa in ljud och bild. Sändningarna avslutas cirka klockan 12.

Oavsett när du anmäler dig har du tillgång till allt material i sex veckors tid. Priset för anmälan till Förlagsdagarna varierar beroende på vilken typ av organisation som anmäls, snart presenterar vi prisinformation för Förlagsdagarna våren 2024.

Förlagsdagarna på 1 minut

I videon nedanför ser du ett smakprov på hur Förlagsdagarna hösten 2023 såg ut. Tack till alla medverkande förlag!


Är du anmäld till Förlagsdagarna och undrar hur du tar del av sändningen? För att se ett event behöver du ha skapat ett konto på btj.se/event. Du ska även ha fått ett mejl från den som anmälde din organisation med en registreringskod för eventet. Denna registrerar du inne på ditt konto. Har du frågor? Mejla oss på forlagsdagar@btj.se

Extramaterial

Till eventet hör också extramaterial bestående av längre presentationer från förlagen, författarsamtal, författarhälsningar och titellistor.

Digitalt programblad

Alla som anmäler sig till Förlagsdagarna får tillgång till vårt digitala programblad. I detta finns titellistor från alla medverkande förlag, program för livesändningen samt redaktionellt innehåll.

Tillgång

Alla som anmäler sig till Förlagsdagarna har tillgång till allt material i sex veckor efter att sändningarna genomförts. Det går också att anmäla sig efter sändningarna och få tillgång till dessa, samt allt extramaterial, i efterhand. Då har du tillgång till allt material i sex veckor från och med dagen du anmälde dig.

I samarbete med

Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss som jobbar med Förlagsdagarna? Mejla oss på forlagsdagar@btj.se

* De organisationer som anmält sig före sändningsdatumet får tillgång i sex veckor från sändningsdagen 7-9 februari, övriga får tillgång i sex veckor från anmälningsdagen.