Förlagsdagarna

Under Förlagsdagarna samlar BTJ en bredd av förlag och författare som presenterar titlar från den aktuella bokutgivningen. Anmäl dig idag och få full tillgång i fyra veckor.

Vad är Förlagsdagarna?

Anmäl dig redan idag och besök höstens digitala bokfest Förlagsdagarna.

Höstens event lanserades den 7 september. Ta del av allt idag.

Under tre halvdagar får vi träffa förlag och författare och höra dem berätta om nya och spännande titlar. Den första dagen ligger fokus på barn- och ungdomslitteratur, och den andra dagen på vuxenlitteratur.

Nyhet! Nytt för i höst är att vi även erbjuder ett digitalt event med fokus på mångspråkslitteratur!

Oavsett när du anmäler dig har du tillgång till allt material i 4 veckors tid.

Anmäl din organisation Anmäl dig som privatperson

Så tar du del av eventet

 • Vid anmälan ska du ha fått ett mejl där du och dina kollegor fått information om hur ni ska registrera er som användare. I mejlet finns er unika registreringskod som ni behöver för att kunna få tillgång till sidan där sändningen och extramaterialet kommer finnas. Gå in på btj.se/event och Skapa en användare (om du inte redan har en). Logga in. Gå till ”Lägg till registreringskod” och fyll i koden du fått i mejlet. Tryck på knappen. När koden registrerats, gå till Mina event och tryck på eventet du ska gå på. Där hittar du sändningen under fliken ”Sändningen”.
 • Har du inte fått något mejl? Vänd dig till den i din organisation som gjort anmälan till Förlagsdagarna. Är det du som har anmält er organisation och du saknar mejl med registreringskod? Mejla oss på forlagsdagar@btj.se så svarar vi snabbt.
 • Lyckas du inte registrera dig eller komma åt eventet? Mejla oss på forlagsdagar@btj.se så svarar vi snabbt.

Har du andra problem? Här hittar du fler råd för att felsöka.

Förlagsdagarna – Barn- och ungdomslitteratur – 3 timmar och 20 minuter

I huvudsändningen får du ta del av presentationer av höstens barn- och ungdomstitlar från en majoritet av Sveriges bokförlag. Fokus i sändningen ligger på titelpresentationer för att ge en bra överblick över höstens utgivning. Du får också tillgång till extramaterial med längre presentationer, fördjupande intervjuer och författarhälsningar. Du har tillgång till extramaterialet i 4 veckors tid från anmälan.*

Detta ingår:

 • Digital access för hela din organisation
 • Programblad med titellistor
 • 3 timmar livesändning
 • Över 10 timmar extramaterial

Förlagsdagarna – Vuxenlitteratur – 3 timmar och 45 minuter

I huvudsändningen får du ta del av presentationer av höstens vuxentitlar från en majoritet av Sveriges bokförlag. Fokus i sändningen ligger på titelpresentationer för att ge en bra överblick över höstens utgivning. Du får även tillgång till extramaterial med längre presentationer, fördjupande intervjuer och författarhälsningar. Du har tillgång till sändning och extramaterialet i 4 veckors tid från anmälan.*

Detta ingår:

 • Digital access för hela din organisation
 • Programblad med titellistor
 • 3 timmar livesändning
 • Över 10 timmar extramaterial

Nyhet! Förlagsdagarna – Mångspråkslitteratur – 90 minuter

I höst blir det mer av det goda. Då är det nämligen premiär för den nya Mångspråksdagen där vi ägnar en förmiddag åt böcker på andra språk än svenska. Den 9 september genomförs eventet – ett måste för alla som brinner för att göra litteraturen tillgänglig för fler!

I livesändningen får du ta del av presentationer av höstens mångspråkslitteratur från några svenska bokförlag. Såväl barn- och ungdomslitteratur som vuxenlitteratur ingår. Vi möter även några leverantörer av mångspråksböcker som får berätta om hur de arbetar. Efter sändningen får du tillgång till extramaterial med längre presentationer. Du har tillgång till extramaterialet i 4 veckors tid från anmälan.*

Detta ingår:

 • Digital access för hela din organisation
 • Programblad med titellistor
 • 2 timmar livesändning
 • Ca 5 timmar extramaterial

 

Anmäl din organisation

Förlagsdagarna på 1 minut

I videon nedanför ser du ett smakprov på hur Förlagsdagarna våren 2022 såg ut. Tack till alla medverkande förlag!

Så ser du eventet

Är du anmäld till Förlagsdagarna och undrar hur du tar del av sändningen? För att se ett event behöver du ha skapat ett konto på btj.se/event. Du ska även ha fått ett mejl från den som anmälde din organisation med en registreringskod för eventet. Denna registrerar du inne på ditt konto. Har du frågor? Mejla oss på forlagsdagar@btj.se

 

Till eventsidan

Extramaterial

Till eventet hör också extramaterial bestående av längre presentationer från förlagen, författarhälsningar och titellistor.

Digitalt programblad

Alla som anmäler sig till Förlagsdagarna får tillgång till vårt digitala programblad. I detta finns titellistor från alla medverkande förlag, program för livesändningen samt redaktionellt innehåll.

Tillgång

Alla som anmäler sig till Förlagsdagarna har tillgång till allt material i 4 veckor efter att sändningarna genomförts. Det går också att anmäla sig efter sändningarna och få tillgång till dessa, samt allt extramaterial, i efterhand. Då har du tillgång till allt material i 4 veckor från och med dagen du anmälde dig.

Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss som jobbar med Förlagsdagarna? Mejla oss på forlagsdagar@btj.se

Förlagsdagarna hösten 2022 presenteras i samarbete med (fler förlag kan tillkomma):

* Ni som anmält er före sändningsdatumet får tillgång i fyra veckor från sändningsdagen 7-9 september.