Förlagsdagarna

Under Förlagsdagarna samlar BTJ en bredd av förlag och författare som presenterar titlar från den aktuella bokutgivningen. Nytt för hösten 2023 är en sändning helt om litteratur för unga vuxna. Anmäl er nu till höstens digitala litteraturfest.

Vad är Förlagsdagarna?

Höstens event premiärsänds den 6-8 september.

Vuxenlitteratur: 6 september, Barn- och ungdomslitteratur: 7 september, Litteratur för unga vuxna: 8 september, Mångspråkslitteratur: 8 september

Under tre förmiddagar får vi träffa förlag och författare och höra dem berätta om nya och spännande titlar. Den första dagen ligger fokus på barn- och ungdomslitteratur, och den andra dagen på vuxenlitteratur. Tredje dagen har två fokusområden: en sändning med fokus på mångspråksutgivning och en med fokus på utgivning för unga vuxna läsare.

Oavsett när du anmäler dig har du tillgång till allt material i sex veckors tid. Priset för anmälan till Förlagsdagarna varierar beroende på vilken typ av organisation som anmäls, snart presenterar vi prisinformation för Förlagsdagarna hösten 2023.

Anmäl er till FörlagsdagarnaLäs mer om priser och anmälningsvillkor

Så tar du del av eventet

 • Från och med den 17 augusti skickas ett mejl där du och dina kollegor får information om hur ni ska registrera er som användare. I mejlet finns er unika registreringskod som ni behöver för att kunna få tillgång till sidan där sändningen och extramaterialet kommer finnas. Då kan du gå in på btj.se/event och Skapa en användare (om du inte redan har en). Logga in. Gå till ”Lägg till registreringskod” och fyll i koden du fått i mejlet. Tryck på knappen. När koden registrerats, gå till Mina event och tryck på eventet du ska gå på. Där hittar du sändningen under fliken ”Sändningen”.
 • Har du inte fått något mejl? Vänd dig till den i din organisation som gjort anmälan till Förlagsdagarna. Är det du som har anmält er organisation och du saknar mejl med registreringskod? Mejla oss på forlagsdagar@btj.se så svarar vi snabbt.
 • Lyckas du inte registrera dig eller komma åt eventet? Mejla oss på forlagsdagar@btj.se så svarar vi snabbt.

Har du andra problem? Här hittar du fler råd för att felsöka.

Förlagsdagarna – Vuxenlitteratur, 6 september

I huvudsändningen får du ta del av presentationer av höstens vuxentitlar från en majoritet av Sveriges bokförlag. Fokus i sändningen ligger på titelpresentationer för att ge en bra överblick över höstens utgivning. Vi tittar också närmare på några av de största trenderna inom höstens bokutgivning för vuxna. Du får även tillgång till extramaterial med längre presentationer, fördjupande intervjuer och författarhälsningar. Du har tillgång till sändning och extramaterialet i sex veckors tid från anmälan.*

Detta ingår:

 • Digital access för hela din organisation
 • Programblad med titellistor
 • 4 timmar livesändning
 • Över 10 timmar extramaterial

Premiärsändningen börjar klockan 9:00 den 6 september. Videoströmmen startar från 08:45 för att ge tittarna möjlighet att ställa in ljud och bild.

Förlagsdagarna – Barn- och ungdomslitteratur, 7 september

I huvudsändningen får du ta del av presentationer av höstens barn- och ungdomstitlar från en majoritet av Sveriges bokförlag. Fokus i sändningen ligger på titelpresentationer för att ge en bra överblick över höstens utgivning. Du får också tillgång till extramaterial med längre presentationer, fördjupande intervjuer och författarhälsningar. Du har tillgång till extramaterialet i sex veckors tid från anmälan.*

Detta ingår:

 • Digital access för hela din organisation
 • Programblad med titellistor
 • 3 timmar livesändning
 • Över 10 timmar extramaterial

Premiärsändningen börjar klockan 9:00 den 7 september. Videoströmmen startar från 08:45 för att ge tittarna möjlighet att ställa in ljud och bild.

Här presenteras den klassiska barn- och ungdomslitteraturen. Vill du ha tips på fler titlar och hur du kan jobba specifikt med unga vuxna? Missa då inte Litteratur för unga vuxna som är en helt ny sändning.

Förlagsdagarna – Unga vuxna, 8 september

Nytt för hösten 2023 är vår sändning om litteratur för unga vuxna. Mer information om litteratur som passar målgruppen äldre barn och unga vuxna har länge efterfrågats av våra deltagare, nu kommer äntligen en hel sändning helt dedikerad till det ämnet.

I sändningen får du ta del av presentationer med boktips från flera svenska bokförlag med fokus på titlar som passar unga vuxna. Här får ni bland annat tips på vilka vuxentitlar som även passar målgruppen. Du får också inspiration och verktyg som du kan använda i ditt arbete.

Du har tillgång till innehållet i sex veckors tid från anmälan.*

Detta ingår:

 • Digital access för hela din organisation
 • Programblad med titellistor
 • Cirka 1,5 timmar livesändning

Tid för premiärsändningen den 8 september börjar klockan 9:00. Videoströmmen startar från 08:45 för att ge tittarna möjlighet att ställa in ljud och bild.

Förlagsdagarna – Mångspråkslitteratur, 8 september

I sändningen får du ta del av tips på mångspråksböcker för både vuxna, barn och unga. Du får också inspiration och verktyg som du kan använda för att förbättra mångspråksarbetet på just ditt bibliotek. Den 8 september genomförs eventet – ett måste för alla som brinner för att göra litteraturen tillgänglig för fler!

Du har tillgång till innehållet i sex veckors tid från anmälan.*

Detta ingår:

 • Digital access för hela din organisation
 • Programblad med titellistor
 • Cirka 1,5 timmar livesändning

Tid för premiärsändningen den 8 september börjar klockan 11:00. Videoströmmen startar från 10:45 för att ge tittarna möjlighet att ställa in ljud och bild.

 

Förlagsdagarna på 1 minut

I videon nedanför ser du ett smakprov på hur Förlagsdagarna våren 2022 såg ut. Tack till alla medverkande förlag!

Så ser du eventet

Är du anmäld till Förlagsdagarna och undrar hur du tar del av sändningen? För att se ett event behöver du ha skapat ett konto på btj.se/event. Du ska även ha fått ett mejl från den som anmälde din organisation med en registreringskod för eventet. Denna registrerar du inne på ditt konto. Har du frågor? Mejla oss på forlagsdagar@btj.se

 

Till eventsidan

Extramaterial

Till eventet hör också extramaterial bestående av längre presentationer från förlagen, författarsamtal, författarhälsningar och titellistor.

Digitalt programblad

Alla som anmäler sig till Förlagsdagarna får tillgång till vårt digitala programblad. I detta finns titellistor från alla medverkande förlag, program för livesändningen samt redaktionellt innehåll.

Tillgång

Alla som anmäler sig till Förlagsdagarna har tillgång till allt material i sex veckor efter att sändningarna genomförts. Det går också att anmäla sig efter sändningarna och få tillgång till dessa, samt allt extramaterial, i efterhand. Då har du tillgång till allt material i sex veckor från och med dagen du anmälde dig.

Tack till medverkande förlag hösten 2023!

 

Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss som jobbar med Förlagsdagarna? Mejla oss på forlagsdagar@btj.se

* De organisationer som anmält sig före sändningsdatumet får tillgång i sex veckor från sändningsdagen 6-8 september, övriga får tillgång i sex veckor från anmälningsdagen.