Förlagsdagarna

Under Förlagsdagarna samlar BTJ en bredd av förlag och författare som presenterar titlar från den aktuella bokutgivningen. Den 7–9 september är det dags för höstens digitala bokfest! Inom kort öppnar anmälan.

Vad är Förlagsdagarna?

Den 7–9 september är det dags för höstens digitala bokfest Förlagsdagarna. Och du hörde rätt, inför hösten 2022 skrotas namnet FörlagsDigiDagarna till förmån för det kortare och mer koncisa: Förlagsdagarna. Eventet fortsätter dock att endast sändas digitalt!

Under tre förmiddagar får vi träffa förlag och författare och höra dem berätta om nya och spännande titlar. Den första dagen ligger fokus på barn- och ungdomslitteratur, och den andra dagen på vuxenlitteratur.

Nyhet! Nytt för i höst är att vi även erbjuder ett digitalt event med fokus på mångspråkslitteratur!

Förlagsdagarna – Barn- och ungdomslitteratur 7 september

I livesändningen den 7 september får du ta del av presentationer av höstens barn- och ungdomstitlar från en majoritet av Sveriges bokförlag. Fokus i livesändningen ligger på titelpresentationer för att ge en bra överblick över höstens utgivning. Efter sändningen får du tillgång till extramaterial med längre presentationer, fördjupande intervjuer och författarhälsningar. Du har tillgång till extramaterialet i 4 veckors tid från sändningsdatumet.

Detta ingår:

 • Digital access för hela din organisation
 • Programblad med titellistor
 • 3 timmar livesändning
 • Över 10 timmar extramaterial

Förlagsdagarna – Vuxenlitteratur 8 september

I livesändningen den 8 september får du ta del av presentationer av höstens vuxentitlar från en majoritet av Sveriges bokförlag. Fokus i livesändningen ligger på titelpresentationer för att ge en bra överblick över höstens utgivning. Efter sändningen får du tillgång till extramaterial med längre presentationer, fördjupande intervjuer och författarhälsningar. Du har tillgång till extramaterialet i 4 veckors tid från sändningsdatumet.

Detta ingår:

 • Digital access för hela din organisation
 • Programblad med titellistor
 • 3 timmar livesändning
 • Över 10 timmar extramaterial

Nyhet! Förlagsdagarna – Mångspråkslitteratur 9 september

Fler dagar. Fler språk.

I höst blir det mer av det goda. Då är det nämligen premiär för den nya Mångspråksdagen där vi ägnar en förmiddag åt böcker på andra språk än svenska. Den 9 september genomförs eventet – ett måste för alla som brinner för att göra litteraturen tillgänglig för fler!

I livesändningen får du ta del av presentationer av höstens mångspråkslitteratur från några svenska bokförlag. Såväl barn- och ungdomslitteratur som vuxenlitteratur ingår. Vi möter även några leverantörer av mångspråksböcker som får berätta om hur de arbetar. Efter sändningen får du tillgång till extramaterial med längre presentationer. Du har tillgång till extramaterialet i 4 veckors tid från sändningsdatumet.

Detta ingår:

 • Digital access för hela din organisation
 • Programblad med titellistor
 • 2 timmar livesändning
 • Ca 5 timmar extramaterial

Förlagsdagarna på 1 minut

I videon nedanför ser du ett smakprov på hur Förlagsdagarna våren 2022 såg ut. Tack till alla medverkande förlag!

Så ser du eventet

Är du anmäld till Förlagsdagarna och undrar hur du tar del av sändningen? För att se ett event behöver du ha skapat ett konto på btj.se/event. Du ska även ha fått ett mejl från den som anmälde din organisation med en registreringskod för eventet. Denna registrerar du inne på ditt konto. Har du frågor? Mejla oss på forlagsdagar@btj.se

Till eventsidan

Extramaterial

Till eventet hör också extramaterial bestående av längre presentationer från förlagen, författarhälsningar och titellistor.

Digitalt programblad

Alla som anmäler sig till Förlagsdagarna får tillgång till vårt digitala programblad. I detta finns titellistor från alla medverkande förlag, program för livesändningen samt redaktionellt innehåll.

Tillgång

Alla som anmäler sig till Förlagsdagarna har tillgång till allt material i 4 veckor efter att sändningarna genomförts. Det går också att anmäla sig efter sändningarna och få tillgång till dessa, samt allt extramaterial, i efterhand. Då har du tillgång till allt material i 4 veckor från och med dagen du anmälde dig.

Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss som jobbar med Förlagsdagarna? Mejla oss på forlagsdagar@btj.se