Talböcker

Alla ska ha möjlighet att läsa böcker. Även de som läser med öronen.

Två rader med nytillverkade talböcker från BTJ.

BTJ producerar och säljer talböcker på uppdrag av MTM – Myndigheten för Tillgängliga Medier. Alla våra talböcker är i det digitala DAISY-formatet.

Stort utbud
Du beställer enkelt DAISY-talböcker i vår Butik. Där hittar du idag cirka 21 500 titlar inom olika ämnen, för både barn och vuxna. Varje år tillkommer omkring 1 500 nya titlar.

I vårt sammanlagda talbokssortiment ingår över 90 000 titlar. I dessa finns även allt som MTM producerat.

Alla talböcker du hittar på Legimus, och som MTM producerat, kan du beställa från oss på BTJ som en fysisk talbok.

Du vet väl om att alla DAISY-talböcker du beställer från BTJ skickas iväg direkt från oss i Lund till dig inom 3 arbetsdagar efter att beställning gjorts? Gå in i vår Butik och se vad tycker skulle vara intressant att få hem till just ditt bibliotek.

Beställning av talböcker
BTJ sköter, på uppdrag från MTM, försäljning av talböcker till alla bibliotek i Sverige. Alla talböcker ni hittar i Legimus där MTM, BTJ eller TPB står som utgivare är beställningsbara.

Priser:
Biblioteksutrustad DAISY-talbok med Annotationsetikett, 255 kr
Outrustad DAISY i pappficka med Annotationsetikett, 100 kr
Outrustad DAISY i pappficka, 50 kr
Alla priser är exklusive moms.

Använd detta formulär för att skicka en beställning till BTJ om det är någon titel du saknar i Butiken.

Tillbehör till talböcker
Vi säljer inte bara talböcker. Hos oss kan du också köpa olika tillbehör till DAISY-talböcker och abonnera på annotationsetiketter. Klicka här för att komma till beställningsformuläret.
Ersättningsmaterial till talböcker
När en DAISY-skiva används flitigt är det lätt hänt att den skadas. Emballaget kan gå sönder eller etiketten kan förstöras. Händer något med din skiva kan du snabbt och lätt beställa ersättningsexemplar från oss på BTJ. Klicka här för att komma till beställningsformuläret.
Reklamation av talböcker
Vi ersätter kostnadsfritt defekta DAISY-talböcker som är upp till ett år gamla. För att reklamera en talbok, vänligen skicka den till:

BTJ
Att: Björn Björkholm
221 82 Lund

Om talboken är äldre än ett år, kan du enkelt köpa ersättningsmaterial till en mindre kostnad. Beställ direkt via detta formulär.

Privatperson?
BTJ har tagit över MTM:s försäljning av talböcker till privatpersoner. Det är endast personer som har rätt att lyssna på talböcker som får beställa.
Talböckerna ska beställas via ett bibliotek. Klicka här för att komma till formuläret.