Storstil

Med över 80 års erfarenhet som leverantör till biblioteksbranschen kallar vi oss stolt experter på media och information. Här berättar vi mer om vårt arbete med storstilsböcker för självklart erbjuder vi medier även för den som har svårt att se!

Vacker storstilsbild lånad från Strömstads Stadsbiblioteks Instagramkonto (klicka på bilden för att komma dit).

BTJ-unika storstilsböcker

På BTJ vill vi att läsupplevelser ska vara till för alla! Har du låntagare som vill fortsätta läsa tryckta böcker, men som inte längre ser tillräckligt bra för att kunna tillägna sig vanlig text? Sedan 2012 producerar BTJ storstilsböcker i samarbete med svenska förlag. Det är i synnerhet är det romaner, deckare och biografier som produceras. Totalt har vi producerat närmre 300 titlar. Ofta släpps storstilsversionen nästan samtidigt som originalutgåvan!
Under 2021 producerar BTJ 72 stycken storstilsböcker.

Vad menar vi med storstil?

I en storstilsbok är texten 50 % större än i en vanlig bok. I övrigt är innehållet precis detsamma. För att böckerna inte ska bli allt för otympliga delas de ibland upp i två volymer. Exemplet här är hämtat ur Henning Mankells Svenska gummistövlar.

Vanlig text

Storstil

Alla får låna!

Böckerna riktar sig i första hand till personer med synnedsättning, men alla som vill får låna dem på biblioteket.

Hur beställer man?

Vår storstilsutgivning går att beställa i Butiken och erbjuds löpande i BTJ-häftet. För garanterad leverans – beställ tidigt!