ArtikelSök

Med ArtikelSök hittar du enkelt svenska tidnings- och tidskriftsartiklar samt hänvisningar till forskningsresultat och andra relaterade källor. Kvalitetsgranskat och källhänvisat. Databasen är en lättanvänd oberoende söktjänst för skolor och bibliotek.

Artikelsök_02
Artikelsök_03
Artikelsök_04
previous arrow
next arrow

 

ArtikelSök kan vara ett enkelt sökverktyg för ditt skolarbete eller en avancerad sökmotor för din forskning. En sökning ger uppgifter om titel, författare, övriga personnamn i artikeln, källa, SAB-klassifikation och ämnesord. I vissa fall hittar du även en redaktionell kommentar med kompletterande information. Många artiklar finns dessutom i fulltext så att du kan läsa dem direkt i ArtikelSök!

Nya kaxigt kloka ArtikelSök!

Under 2019 lanserades ett helt nytt ArtikelSök. Verktyget fick en helt ny design med en tydligare och mer användarvänlig navigering samt fler och bättre funktioner. Vi vågar nästan säga att det är en helt ny tjänst – med samma pålitliga och professionella innehåll som tidigare men i ett helt nytt modernt intuitivt gränssnitt. Och du! ArtikelSök fungerar precis lika bra i surfplattan och telefonen som på datorn.

Har du inte ArtikelSök idag, och vill testa nya ArtikelSök? Hör då av dig för att få ett testkonto till ditt bibliotek/din skola.

Beställ gratis testkonto

ArtikelSök – kort och gott

  • över 2,4 miljoner noga utvalda hänvisningar till artiklar i tidningar och tidskrifter som finns på många folk- och skolbibliotek
  • artiklar från totalt 1300 huvudsakligen svenska tidningar och tidskrifter, från 1979 och framåt
  • databasen uppdateras dagligen och varje år tillkommer cirka 20 000 poster
  • en omfattande fulltextåtkomst
  • responsiv design som fungerar på dator, surfplatta och i smartphone