Artikelsök

Se till att elever och lärare får tillgång till säkra källor. Artikelsök är en digital söktjänst som snabbt ger dig tillgång till pålitliga och relevanta artiklar.

Källtillit. Relevans. Sökbarhet.

Det ökade informationsflödet har gjort det allt svårare att filtrera bland nyheter och hitta säkra källor. Med Artikelsök får du en enkel och smidig tjänst som ger dig tillgång till kvalitetsgranskade artiklar. Artikelsök är en optimal tjänst för skolor, universitet och bibliotek.

I Artikelsök finns artiklar från mer än 35 år tillbaka, och varje vecka tillkommer det nytt material. En sökning i Artikelsök ger uppgifter om titel, författare, övriga personnamn i artikeln, källa, SAB-klassifikation och ämnesord. I vissa fall hittar du även en redaktionell kommentar med kompletterande information.

Många artiklar finns dessutom i fulltext så att du kan läsa dem direkt i Artikelsök. Tjänsten fungerar precis lika bra i surfplattan och telefonen som på datorn.

Testa Artikelsök redan idag!

Har du inte Artikelsök idag, och vill testa tjänsten? Hör då av dig för att få ett testkonto till din skola eller ert bibliotek. Mejla oss på artikelsok@btj.se eller fyll i formuläret genom att trycka på knappen nedan.

Beställ gratis testkonto

Vad tycker användarna?

På gymnasieskolan Polhemskolan i Lund använder både lärare och skolbibliotekarier Artikelsök i sin undervisning. Här berättar de om hur tjänsten fungerar i skolarbetet. Vi får dessutom höra en elev berätta om hur det fungerar att använda Artikelsök.

Fakta om Artikelsök

  • över 2,4 miljoner noga utvalda hänvisningar till artiklar i tidningar och tidskrifter som finns på många folk- och skolbibliotek
  • artiklar från totalt 1300 huvudsakligen svenska tidningar och tidskrifter, från 1979 och framåt
  • databasen uppdateras dagligen och varje år tillkommer cirka 20 000 poster
  • en omfattande fulltextåtkomst
  • responsiv design som fungerar på dator, surfplatta och i smartphone