Ljudböcker

Intresset för att lyssna på ljudböcker har formligen exploderat. Allt fler upptäcker lyssnandet och det släpps fler ljudböcker än någonsin. Men samtidigt som mängden nya, strömmande ljudböcker ökar lavinartat sker en kraftig minskning av förlagens utgivning av ljudböcker i fysisk form, på cd-skiva.

Mer ljud i hyllan! På BTJ vill vi öka bibliotekens möjligheter att kunna erbjuda fysiska ljudböcker till låntagarna. Därför har vi inlett samarbete med flera av landets förlag för att i fysisk form kunna tillgängliggöra ljudböcker som tidigare bara funnits digitalt. Just nu samarbetar vi med Piratförlaget, Word Audio, Modern Audio, Bokförlaget Polaris, Whip Media, Historiska Media och fler förlag är på gång. BTJ kan på detta sätt hjälpa er på biblioteken att erbjuda det som vi vet att många låntagare efterfrågar: ljudböcker på cd.

Ljudböcker för barn och unga

BTJ vill tillsammans med ett antal bokförlag/ljudboksförlag slå ett slag för den viktiga skönlitterära läsningen och lyssningen – för Sveriges yngre låntagare. Våra bibliotekskunder har nämligen efterfrågat fler ljudböcker just för barn och ungdom. Från och med 2018 samarbetar vi med Berghs förlag, Opal, Lilla Piratförlaget och B. Wahlströms gällande denna produktion.

Ljudböckerna säljs som ett årsabonnemang, där det varje månad kommer 1-2 nya titlar. Sammanlagt producerar vi 20 titlar per år till ett pris av 5 200 kr. Det går också utmärkt att köpa alla nya och backlist-titlar separat för 270 kr. Alla titlar finns i Butiken.

Skådespelare från Malmö och Lund anlitas till produktionerna.

Teckna abonnemang