BTJ-häftet och inköpsstöd

Välj smartare i medieutbudet med mer än 700 oberoende lektörer på din sida. Våra opartiska recensioner gör Inköpsvägledningen till ett unikt inköpsverktyg – som gör ditt inköpsarbete effektivare och roligare med fortsatt hög kvalitet.

Med BTJ:s Inköpsvägledning får du tillgång till vägledande recensioner och beskrivningar av allt från barn- och ungdomsböcker till böcker för vuxna, mångspråksböcker, ljud- och talböcker, filmer, musik och tv-spel. Recensionerna skrivs av oberoende lektörer, vilka är experter inom respektive område, och kompletteras även med ett helhetsbetyg för att underlätta ditt urval.

Så funkar det

Hjärtat i tjänsten är ett grundabonnemang på recensionerna som du når via vår Butik på webben. Där kan du enkelt söka fritt bland alla våra kvalitativa recensioner samt även hitta redaktionella beskrivningar och helhetsbetyg (1 till 5). Vill du dessutom löpande hålla koll på aktuell utgivning, kan du göra det med våra tillvalstjänster BTJ-häftet och vårt digitala inköpsverktyg – det digitala BTJ-häftet. Läs mer om dessa under Inköpsvägledning+.

Inköpsvägledning+ följ utgivningen med BTJ-häftet

BTJ-HÄFTET
I det tryckta BTJ-häftet presenterar vi nya titlar med recensioner eller redaktionella beskrivningar, helhetsbetyg samt omslagsbild. Många böcker som ges ut i Sverige idag får sin enda professionella och opartiska recension i BTJ-häftet – vilket gör BTJ-häftet till ett unikt urvals- & inköpsstöd.

BTJ-häftet landar hos dig varannan vecka. I häftet presenteras årligen ca 10 000 titlar – böcker för både barn och vuxna, mångspråksböcker på ett tjugotal språk, ljud- och talböcker, filmer, musik och tv-spel. Alla titlar som presenteras kan enkelt beställas i vår butik, eller hos valfri medieleverantör.

Det digitala verktyget (digitala BTJ-häftet)
Det digitala häftet är ett verktyg för inköpsstöd och för att följa utgivningen. I verktyget hittar du naturligtvis samma titlar som i BTJ-häftet, men med kundspecifika priser och flera andra smarta funktioner. Som till exempel möjlighet att samarbeta, tipsa och diskutera titlar med kollegor. Från verktyget kan du dessutom göra beställningar i vår butik, eller få ut en lista med ISBN-nummer för att enkelt kunna lägga din beställning hos valfri medieleverantör.

Har du Bibliografisk service får du beståndsinformation och kan se om den aktuella titeln och/eller tidigare upplagor finns på ditt bibliotek, eller om titeln köpts in i annat utförande (t.ex. som storstilsutgåva, ljudbok eller talbok). Om titeln ingår i en läsordning får du reda på om andra delar är inköpta.

Förutom det aktuella häftet, får du dessutom tillgång till häften från ett år tillbaka i tiden. Tidtabellen för när häftet kommer ut hittar du här.

Så skaffar du Inköpsvägledning

Recensionsbanken är grundabonnemanget och ingår i alla former av tjänsten. Pris baseras t.ex. på kommunstorlek. För tilläggstjänsten BTJ-häftet, betalar ditt bibliotek årligen 5 010 kr per tryckt katalog. Tilläggstjänsten Digitala BTJ-häftet, är ett abonnemang som kan ha flera användare, och kostnad baseras även här likt grundabonnemanget på t.ex. kommunstorlek.

Kontakta oss för mer information om tjänsterna och prissättningen för att se vad som passar bäst för dig.

046-180 000
inkopsvagledning@btj.se