BTJ-häftet och inköpsstöd

Välj smartare i medieutbudet med mer än 600 oberoende lektörer på din sida. Våra opartiska recensioner gör Inköpsvägledningen till ett unikt inköpsverktyg som gör ditt inköpsarbete effektivare och roligare med fortsatt hög kvalitet.

Med BTJ:s Inköpsvägledning får du tillgång till vägledande recensioner och beskrivningar av allt från barn- och ungdomsböcker till böcker för vuxna, mångspråksböcker, ljud- och talböcker, filmer, musik och tv-spel.

Recensionerna skrivs av oberoende lektörer, vilka är experter inom respektive område, och kompletteras även med ett helhetsbetyg för att underlätta ditt urval.

Så funkar det

Hjärtat i tjänsten är ett grundabonnemang på recensionerna som du når via vår Butik på webben. Där kan du enkelt söka fritt bland alla våra kvalitativa recensioner samt även hitta redaktionella beskrivningar och helhetsbetyg (1 till 5).

Vill du dessutom löpande hålla koll på aktuell utgivning, kan du göra det med våra tillvalstjänster Tryckt BTJ-häfte och Digitalt BTJ-häfte. Läs mer nedan

Inköpsvägledning och BTJ-häftet

Inköpsvägledning
Inköpsvägledningen är grundabonnemanget som krävs för att kunna addera BTJ-häftet i någon form. Tjänsten innebär tillgång till alla recensioner som du hittar i BTJ:s nätbutik. Här hittar du både nya och äldre recensioner. Grundabonnemanget lämpar sig bra både som inköpsstöd och vid förmedlingsarbete. En recensionsbank och enkel sökbar databas som ger dig snabb information.

Priset för grundabonnemanget är olika beroende på vilken typ av organisation det rör och vilken typ av verksamhet som bedrivs. För exempelvis folkbibliotek baseras priset på på kommunstorlek (antal invånare) och för skolor på antalet elever.

Tryckt BTJ-häfte
I det tryckta BTJ-häftet presenterar vi nya titlar med recensioner eller redaktionella beskrivningar, helhetsbetyg samt omslagsbild. Många böcker som ges ut i Sverige idag får sin enda professionella och opartiska recension i BTJ-häftet – vilket gör BTJ-häftet till ett unikt urvals- & inköpsstöd.

BTJ-häftet landar hos dig varannan vecka. I häftet presenteras årligen ca 10 000 titlar – böcker för både barn och vuxna, mångspråksböcker på ett tjugotal språk, ljud- och talböcker, filmer, musik och tv-spel. Alla titlar som presenteras kan enkelt beställas i vår butik, eller hos valfri medieleverantör.

Digitalt BTJ-häfte
Digitala BTJ-häftet är ett abonnemang som kan ha flera användare och är ett verktyg för inköpsstöd och för att följa utgivningen. I verktyget hittar du naturligtvis samma titlar som i BTJ-häftet, men med kundspecifika priser och flera andra smarta funktioner – som till exempel möjligheten att samarbeta, tipsa och diskutera titlar med kollegor. Du kan enkelt göra inköpsförslag och kommunicera internt kring valda titlar. Från verktyget kan du dessutom göra beställningar i vår butik, eller exportera en lista med ISBN-nummer och medieinformation för att enkelt kunna lägga din beställning hos valfri medieleverantör.

Förutom det aktuella häftet, får du dessutom tillgång till häften från ett år tillbaka i tiden. Tidtabellen för när häftet kommer ut hittar du här.

Har du Bibliografisk service med bestånd i BURK får du din beståndsinformation presenterad och kan se om den aktuella titeln och/eller tidigare upplagor finns på ditt bibliotek, eller om titeln köpts in i annat utförande (t.ex. som storstilsutgåva, ljudbok eller talbok). Om titeln ingår i en läsordning får du också reda på om övriga delar är inköpta.

Priset för Digitala BTJ-häftet är olika beroende på vilken typ av organisation det rör och vilken typ av verksamhet som bedrivs. För exempelvis folkbibliotek baseras priset på på kommunstorlek (antal invånare) och för skolor på antalet elever.

Kontakta oss
Kontakta oss för mer information om tjänsterna för att se vad som passar bäst för dig.

046-180 000
inkopsvagledning@btj.se