FörlagsDigiDagarna – sändningstips och FAQ

Här kommer vi att lägga till information om hur man kan lösa problem som kan uppstå med FörlagsDigiDagarna.

Jag har inte fått någon länk till livesändningen, hur gör jag?

  • Länken till sändningen skickas ut först morgonen då sändningen går ut. Är det rätt datum?
  • Är du registrerad som deltagare? Om inte, vänd dig till den i din organisation som gjort anmälan till FörlagsDigiDagarna.
  • Är det rätt datum och du är registrerad som deltagare men du ändå inte har fått länken? Om det är det någon annan i din organisation som anmält er till FörlagsDigiDagarna? Då har den personen fått länken och är ansvarig för att skicka ut den. Är det du som anmält er? Mejla oss på forlagsdagar@btj.se så svarar vi snabbt.

Jag kan inte öppna sändningslänken!

  • Kopiera länken som finns i ditt mejl och klistra in den i din webbläsares adressfält. Mejlet skickas ut klockan 8 på morgonen innan livesändningen respektive dag. Om problemet kvarstår, försök att använda en annan webbläsare, exempelvis Google Chrome eller Mozilla Firefox. Funkar det fortfarande inte? Mejla oss på forlagsdagar@btj.se och beskriv problemet så svarar vi snabbt.

Jag kan inte komma in på sändningssidan!

  • Försök att öppna länken på din telefon eller på en annan dator. Om länken fungerar där är felet antagligen lokalt. Kontakta din lokala tekniker.

Livesändningen är avslutad men nu har jag inte fått något mejl med inloggningsuppgifter till sidan med längre presentationer!

  • Kolla din skräppost så att inte mejlat hamnat där. Vänta annars en stund och se om mejlet dyker upp. Kontakta oss annars på forlagsdagar@btj.se.

Jag kan inte logga in på sidan för längre presentationer!

  • Du kommer få en länk till sidan och ett lösenord skickat till dig efter avslutad livesändning. Har du fått lösenordet? Kontrollera så du skrivit in rätt bokstäver/siffror. Fungerar det fortfarande inte? Kontakta oss på forlagsdagar@btj.se.

Hur får jag bättre bildkvalitet?

  • Klicka på kugghjulet nere till höger för att anpassa kvalitén på videon. Högre kvalité innebär högre dataanvändning vilket kräver bättre internetuppkoppling. Högsta kvalitet bör visas via internet anslutet med sladd.

Hur gör jag så att videobilden visas över hela skärmen?

  • Klicka på fyrkanten nere i högra hörnet för att få upp bilden i fullskärm.

Mer problemlösning:

BTJ använder Vimeo som sändningsleverantör. Här hittar du deras felsökningsinformation (på engelska).

Har du andra problem? Skicka ett mejl till forlagsdagar@btj.se så ska vi göra vad vi kan för att hjälpa dig.