Smarta vägar till nya upplevelser av media.

Vi är BTJ. Genom att göra kunskap och media tillgängligt för fler arbetar vi för ett inkluderande samhälle. Vi tror på mångfald, att vår värld blir bättre av litteratur, kultur, lärande och att bibliotekens roll idag är viktigare än någonsin.

Läs mer om BTJ

BTJ:s VD Anette Grönroos

Vi tror på #starkabibliotek

2018 – vilket år! Och vad jag kan se kommer 2019 att betyda ännu starkare bibliotek. Jag tänker främst på den nationella biblioteksstrategin och studien kring nationella digitala bibliotekstjänster. Sveriges invånare kräver innovativa tjänster som bygger på användning av ny teknologi baserat på samhällets utveckling på mottagarens villkor. Bibliotekets tjänster borde vara en självklar del av låntagarens fysiska och digitala vardag.

Läs mer

Nyhet

Nya kaxigt kloka ArtikelSök är här!

Nu är det här! Vårt helt nya, förändrade och förbättrade ArtikelSök – en artikeldatabas med över 2 miljoner redaktionellt utvalda och indexerade artiklar. Söktjänsten har fått en helt ny design med en tydligare och mer användarvänlig navigering samt fler och bättre funktioner.
Vi vågar nästan säga att det är en helt ny tjänst - med samma pålitliga och professionella innehåll som tidigare men i ett helt nytt modernt intuitivt gränssnitt. Och du! ArtikelSök fungerar precis lika bra i surfplattan och telefonen som på datorn.
Är du nyfiken och vill testa ArtikelSök? Hör av dig för att få ett testkonto till ditt bibliotek/din skola.

Läs mer om ArtikelSök

Nu i butiken

 • STORSTIL – endast hos BTJ!

  På BTJ vill vi att läsupplevelser ska vara till för alla! Har du låntagare som vill fortsätta läsa tryckta böcker, men som inte längre ser tillräckligt bra för att kunna tillägna sig vanlig text? I dagsläget har vi ca 100 storstilsböcker i vår Butik!

  Till Butiken

 • Ny bok från BTJ Förlag

  I boken Vad ska vi läsa i bokcirkeln? Lästips och hur vi får fart på samtalet delar författaren, litteraturvetaren och den vana bokcirklaren, Lena Kjersén Edman med sig av egna bokcirkelerfarenheter. Hon tipsar också om titlar inom olika genrer och hur man får fart på samtalet. Här finns något för alla läsare, litteraturälskare och bokcirklare!

  Till Butiken

 • Mer ljud i hyllan!

  På BTJ vill vi öka bibliotekens möjligheter att kunna erbjuda fysiska ljudböcker till låntagarna. Därför har vi inlett samarbete med flera av landets förlag för att i fysisk form kunna tillgängliggöra ljudböcker som tidigare bara funnits digitalt. Just nu samarbetar vi med Piratförlaget, Word Audio, Modern Audio, Bokförlaget Polaris, Whip Media och fler förlag är på gång.

  Till Butiken

Viddla – nå ut till flera av dina låntagare

Viddla för biblioteket närmre låntagarna, och låntagarna närmre biblioteket. På viddla.se väntar ett kvalitetsurval i både djup och bredd – anpassat för bibliotekens låntagare.

Läs mer och beställ

Ny tidsplan för Bibliografisk service i nationell katalog!

I och med att Bibliografisk service övergår till Libris flöden tas ett stort kliv mot en samlad nationell bibliotekskatalog. Allt bestånd kommer att finnas samlat på ett och samma ställe.

Läs mer

Mer ljud i hyllan!

Vi på BTJ vill öka bibliotekens möjligheter att kunna erbjuda fysiska ljudböcker till låntagarna. Därför har vi inlett samarbete med flera av landets förlag för att i fysisk form kunna tillgängliggöra ljudböcker som tidigare bara funnits digitalt.

Ladda ner vår broschyr här