MED PASSION FÖR SVERIGES BIBLIOTEK


BTJ och Biblioteken

– tillsammans skapar vi Sveriges bibliotek

För oss är ni vardagshjältar och det arbete ni utför är viktigare än någonsin. Utan er hade vårt land varit annorlunda. Därför är vi stolta över att få stödja er och vara en del av den framtid ni skapar.

 På bibliotek väcks kunskapstörst och kritiskt tänkande.  Med ert engagemang kring läsfrämjande och läsinspirerande arbete kan alla som bor i Sverige upptäcka litteratur och kultur – samt lära sig förstå samhället. Den mötesplats ni erbjuder är livsviktig för många och en källa till ovärderliga kunskaper och kontakter. Med er utsträckta hand får nyanlända en bro in i samhället och alla kan få uppleva magin i att läsa en personligt utvald bok.

BTJ finns för att underlätta ert arbete – så att ni kan fokusera på era låntagare. Vårt gemensamma arbete handlar om att tackla utmaningar kring minskat läsande och faktaresistens. Tillsammans välkomnar vi mångfald och odlar nyfikenhet.

 Tack vare er – och vårt samarbete – har BTJ utvecklat kärnkompetens som ingen annan kan erbjuda. Våra tjänster baseras på unik kunskap om litteratur, film, spel och musik. Djupt rotad i en passion för läsning, lust och lärande.

Vi är stolta över att ha lanserat Viddla – ett helt nytt sätt att låna film på bibliotek och över det fantastiska mottagande Viddla fått. Årets bokmässa kommer bjuda på ytterligare spännande nyheter inom områden som språk, nationell katalog och katalogisering, förmedling i bibliotekens fysiska rum samt digitala verktyg till låntagare och personal.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Kampanj på efterfrågade språk!

Beställ bilderböcker på persiska och arabiska

Både nyutgivna titlar och backlist från förlag med stark utgivning, som t.ex. Kalimat, Dar al Saqi, Dar al-Muna och Kanoon. Urvalet är förstås gjort av BTJ:s redaktörer och innehåller både kända översättningar av älskade bilderboksfigurer, parallelltext och böcker skrivna av författare från olika länder där språken i huvudsak talas.

Läs mer och beställ

Praktika

– en grundläggande kurs i BTJ:s regi för dig som är grund- eller gymnasieskolbibliotekarie

Praktika är en endagskurs i de grundläggande delar som ingår i att bygga upp och driva en framgångsrik skolbiblioteksverksamhet och riktar sig främst till dig som är ny i yrket. Men även du som har några år i branschen och vill friska upp dina kunskaper är välkommen att delta.

Läs mer och anmäl dig!

ArtikelSök

Mindre energi på att
jaga relevant innehåll.

MER ENERGI ÅT ATT UPPTÄCKA OCH UPPLEVA!

Läs mer

Nu i butiken

 • Jacques – havets utforskare

  Jacques – havets utforskare är den efterlängtade biografin om den legendariske franske havsäventyraren och filmmakaren Jacques Cousteau.

  Till Butiken

 • FIFA 18

  Upplev fotboll i absoluta världsklass med den senaste utgåvan av klassiska spelserien FIFA. I FIFA 18 har EA Sports tagit ett stort steg mot ökad realism genom att utnyttja spelmotorn Frostbite för att komma ännu närmare världsstjärnornas kroppsspråk och ansiktsuttryck.

  Till Butiken

 • Höstens biografier

  Vår redaktion har gjort ett urval av höstens mest spännande biografier, allt från Christer Björkman till Donald Trump.

  Till Butiken

 • Folkbibliotek i förändring

  Alla pratar om vikten av god medie- och informationskunnighet (MIK); Medieutredningen, regeringen, nationella biblioteksstrategin … och nu ger BTJ Förlag ut en bok om hur man kan jobba med MIK på bibliotek!

  Till Butiken