BTJ-unikt – bara hos oss

Vi vill ge alla en chans att upptäcka mer. Därför är vi stolta över att kunna presentera allt vad ditt bibliotek kan behöva. Från böcker i storstil och tvillingpaket till ljudböcker för barn och unga - och det BTJ-unika hittar du förstås bara hos oss.

BTJ har utvecklats tillsammans med biblioteken och skolorna under många år. Det gör att vi har flera produkter som du inte hittar hos en vanlig medieleverantör – produkter som hjälper dig att göra mer kunskap och kultur tillgänglig för fler. I vår butik hittar du många olika produkter och paket som hjälper dig att göra mer kunskap och kultur tillgänglig för fler. Produkter som vi tagit fram särskilt för att möta bibliotekens behov – därför hittar du dem bara hos oss.

Storstil – större text för större tillgänglighet
I en storstilbok är texten cirka 50 % större än i en vanlig, tryckt bok. Storstil riktar sig främst till personer med någon form av synnedsättning, men alla som vill får låna storstilsböckerna på biblioteket. BTJ har sedan hösten 2012 producerat och gett ut storstilsböcker i egen regi. Vi producerar cirka 60 st i huvudsak svenska titlar om året, och ofta kommer storstilsboken samtidigt som originalboken släpps! Storstil hittar du löpande i BTJ-häftet och i Butiken

Tvilling- och trillingpaket – samma titlar på flera språk
Tvillingpaket består av två böcker: samma titel på två språk i ett emballage färdigt att låna ut. Trillingpaketen innehåller två böcker och en skiva där texten är inläst. Dessa paket kan till exempel underlätta arbetet i en klass eller grupp med flera olika modersmål.

Fysiska ljudböcker - endast hos BTJ, bara för biblioteken
BTJ samarbetar just nu med Piratförlaget, Word Audio, Bokförlaget Polaris, Whip Media, Modern Audio, Modernista och Historiska Media i att tillgängliggöra digitala ljudböcker i fysisk form – för biblioteken. Du hittar dem löpande i häftet, men också här i vår Butik

Ljudböcker för barn och unga

BTJ vill tillsammans med ett antal bokförlag/ljudboksförlag slå ett slag för den viktiga skönlitterära läsningen och lyssningen. BTJ producerar och säljer därför ljudböcker i samarbete med Berghs förlag, Opal, Lilla Piratförlaget, B. Wahlströms och enstaka titlar kommer från Rabén och Sjögren. Dessa ljudböcker – specifikt riktade till barn och unga – säljs som ett årsabonnemang, där det varje månad kommer 1-2 nya titlar. Sammanlagt räknar vi med att producera 20 titlar per år till ett pris av 5 200 kr. Det går också utmärkt att köpa alla nya och backlist-titlar separat för 270 kr/st. Alla titlar finns i Butiken

Förnya/teckna abonnemang här!

Talböcker
 BTJ producerar och säljer talböcker för personer med olika slags funktionshinder. Alla våra talböcker är i det digitala DAISY-formatet. Förutom våra egenproducerade talböcker kan vi även erbjuda talböcker som produceras av Myndigheten för tillgängliga medier, MTM.

Du vet väl om att alla DAISY-talböcker du beställer från BTJ skickas iväg direkt från oss i Lund till dig inom 3 arbetsdagar efter att beställning gjorts. Gå in i vår Butik och se vad tycker skulle vara intressant att få hem till just ditt bibliotek.

Vår egen produktion
Vi producerar själva cirka 300 inläsningar per år. Böckerna läses in av våra 20 inläsare, de flesta skådespelare. Majoriteten av vårt utbud är nyutkomna skönlitterära titlar, men vi läser även in en del memoarer och biografier. Cirka 10 procent av inläsningarna är barn- och ungdomsböcker.

Stort utbud
Du beställer enkelt DAISY-talböcker i vår Butik. Där hittar du idag cirka 21 500 titlar inom olika ämnen, för både barn och vuxna. Varje år tillkommer omkring 1 500 nya titlar.

I vårt sammanlagda talbokssortiment ingår över 90 000 titlar. I dessa finns även allt som MTM producerat.

Biblioteksband - för omtyckta böcker
En biblioteksbok ska upplevas, kännas och läsas många gånger av många lässugna låntagare. Ju fler gånger – desto bättre. Allt fler bibliotek efterfrågar återigen böcker i extra slitstarkt utförande – och därför ökar vi nu upp antalet titlar som erbjuds i biblioteksband i vår Inköpsvägledning via BTJ-häftet. Du hittar alla beställningsbara titlar här i Butiken.