Mer läsfrämjande i skolan!

Mer läsfrämjande i skolan!

Dags att höja nivån på dina läsfrämjande insatser i skolan?
Nu lanserar vi en ny digital utbildning för dig som vill få nya
verktyg och öka läsningen på skolan! Skolbiblioteksprofilerna
Klara Önnerfält och Lotta Davidson-Bask leder denna
nya utbildning från BTJ. Just nu endast 995 kr!

Läs mer och anmäl dig nu!

Dags att höja nivån på dina läsfrämjande insatser i skolan?
Nu lanserar vi en ny digital utbildning för dig som vill få nya
verktyg och öka läsningen på skolan! Skolbiblioteksprofilerna
Klara Önnerfält och Lotta Davidson-Bask leder denna
nya utbildning från BTJ. Just nu endast 995 kr!

Läs mer och anmäl dig nu!

BOKPIÑATAN

Vinn ett bokpaket värt 25 000 kronor

Bokpiñatan är en tävling för skolor, smällfull med nya böcker. Allt du behöver göra för att din skola ska få chansen att vinna böcker till ett värde av 25 000 kronor är att berätta om era läsfrämjande aktiviteter och vilka behov er skola har.

Läs mer och tävla

Höj nivån under 2024

Gå en digital utbildning i vår

Jobbar du med läsning, läsfrämjande eller på bibliotek och vill höja din kompetens? BTJ erbjuder en rad olika digitala utbildningar med olika inriktning. En utbildning ger obegränsat antal platser så att hela organisationen kan gå. Dessutom ingår tillgång i ett helt år från att utbildningen startas. Köp idag och gå utbildningen när det passar er!

Läs mer här

Lyft ditt skolbibliotek

Bygg ett skolbibliotek för alla

I skolbibliotek med rätt förutsättningar lyfts både läsglädje och lärande. BTJ har lösningarna som behövs för att möta elevernas behov. Våra anpassningsbara tjänster underlättar bland annat urval och inköp, MIK och kompetensutveckling. Våra inköpsstöd, event, utbildningar och vår digitala söktjänst Artikelsök ger skolbibliotekspersonal tid och resurser att fokusera på det pedagogiska arbetet som gör skillnad.

Läs mer om våra skoltjänster

Fokus på insatskatalogisering

Pronto #14 ute nu

Pronto ges ut av BTJ för att ge möjligheter för fler att upptäcka litteratur och kultur och öka förståelsen för BTJ:s utbud av produkter och tjänster. I vårt nya nummer ligger fokus på insatskatalogisering. Pronto träffar bibliotek som valt att katalogisera sina samlingar i Libris och professorn som skrivit boken om katalogiseringsystemet som vinner mark.

Läs Pronto här!

Nu i butiken

  • STORSTIL – endast hos BTJ!

    På BTJ vill vi att läsupplevelser ska vara till för alla! Har du låntagare som vill läsa tryckta böcker, men som inte längre ser tillräckligt bra för att kunna tillägna sig vanlig text? Då är storstil ett utmärkt alternativ. Nyhet! Nu ger vi även ut storstil på finska!

    Till Butiken

  • Mer ljud i hyllan!

    På BTJ vill vi öka bibliotekens möjligheter att kunna erbjuda fysiska ljudböcker till låntagarna. Därför samarbetar vi med flera förlag för att i fysisk form kunna tillgängliggöra ljudböcker som tidigare bara funnits digitalt.

    Till Butiken

Alltid för er.
Utan omvägar.

BTJ-unikt är produkter framtagna direkt för biblioteken. Produkter som bara går att köpa från BTJ, och som du alltid får köpa oavsett vilken medieleverantör du har avtal med. Håll utkik efter symbolen i vår butik!

Läs mer

Artikelsök – en klok och kaxig söktjänst.

Se till att elever och lärare får tillgång till säkra källor. Artikelsök är en digital söktjänst som snabbt ger dig tillgång till pålitliga och relevanta artiklar. Vill du testa Artikelsök? Hör då av dig för att få ett testkonto.

Läs mer

Viddla – mer än “bara” strömmad film för bibliotek

Upptäck det nya sättet att låna film och håll ditt biblioteks filmutbud aktuellt, levande och mer tillgängligt. Med Viddla ger du alla dina låntagare en större frihet att uppleva film när och var de vill i Sverige.

Läs mer