Skolbibdagen 2021
– Framtidens skolbibliotek

Den 14 oktober var det premiär för Skolbibdagen – ett digitalt event för dig som är intresserad av skolbiblioteksfrågor. För dig som vill se eventet i efterhand går det fortfarande bra att anmäla sig.

Läs mer och se eventet

Katalogisering blir ännu smidigare

BTJ-Appen är här!

Knepiga böcker eller sällsynta språk? Skanna boken med mobilen och låt BTJ göra jobbet, allt inom ditt abonnemang för Bibliografisk service. Läs mer om vår nya app – en digital verktygslåda för biblioteket.

Läs mer

BTJ information

Addas avtal – så påverkas ditt bibliotek

Nyligen publicerade Biblioteksbladet en intervju med BTJ:s vd Anette Grönroos, med anledning av Addas (tidigare SKL Kommentus) upphandling av ramavtal för ett stort antal svenska bibliotek. En annan leverantör, Bokus, valde senare att stämma in kritiken av Addas avtal. ”Jag tycker att texterna fångar att det finns ett missnöje men det finns en hel del att tillägga”, säger Anette Grönroos.

Läs mer

#Mångspråk

Mångspråksprofil – Är det något för ditt bibliotek?

Med en profiltjänst från BTJ bevakar vi valda delar av utgivningen och tar hand om hela inköpsprocessen till dig.

Läs mer

Nu i butiken

 • STORSTIL – endast hos BTJ!

  På BTJ vill vi att läsupplevelser ska vara till för alla! Har du låntagare som vill fortsätta läsa tryckta böcker, men som inte längre ser tillräckligt bra för att kunna tillägna sig vanlig text?

  Till Butiken

 • Din viktigaste trio!

  Vår oumbärliga trio är en guldgruva för den som vill veta vem som skrivit en titel, vilka böcker som finns om en huvudperson och i vilken ordning böckerna i en serie ska läsas.

  Till Butiken

 • Mer ljud i hyllan!

  På BTJ vill vi öka bibliotekens möjligheter att kunna erbjuda fysiska ljudböcker till låntagarna. Därför har vi inlett samarbete med flera av landets förlag för att i fysisk form kunna tillgängliggöra ljudböcker som tidigare bara funnits digitalt. Just nu samarbetar vi med Piratförlaget, Bookmark, Bokfabriken, Bokförlaget Polaris, Whip Media, Historiska Media, Printz, Modernista, Mima-Förlag, Louise Bäckelin förlag, Southside Stories, Lavender Lit, Mondial, Ordfront, Bokförlaget Nona, Blue Publishing, Natur & Kultur och fler förlag är på gång.

  Till Butiken

Alltid för er.
Utan omvägar.

BTJ-unikt är produkter framtagna direkt för biblioteken. Produkter som bara går att köpa från BTJ, och som du alltid får köpa oavsett vilken medieleverantör du har avtal med. Håll utkik efter symbolen i vår butik!

Läs mer

ArtikelSök – en klok och kaxig söktjänst.

Har du inte ArtikelSök idag, och vill testa nya ArtikelSök? Hör då av dig för att få ett testkonto till ditt bibliotek/din skola.

Läs mer

Viddla – mer än “bara” strömmad film för bibliotek

Upptäck det nya sättet att låna film och håll ditt biblioteks filmutbud aktuellt, levande och mer tillgängligt. Med Viddla ger du alla dina låntagare en större frihet att uppleva film när och var de vill i Sverige.

Läs mer