BTJ på Bokmässan

I år är BTJ dubbelt upp på Bokmässan. Det händer mycket hos oss och det vill vi berätta om i våra två montrar.

Läs mer

BTJ-unikt

Alltid för er. Utan omvägar.

BTJ-unikt är produkter framtagna direkt för biblioteken. Produkter som bara går att köpa från BTJ, och som du alltid får köpa oavsett vilken medieleverantör du har avtal med. Håll utkik efter symbolen i vår butik!

Läs mer

Nyhet

Nya kaxigt kloka ArtikelSök är här!

Nu är det här! Vårt helt nya, förändrade och förbättrade ArtikelSök – en artikeldatabas med över 2 miljoner redaktionellt utvalda och indexerade artiklar. Söktjänsten har fått en helt ny design med en tydligare och mer användarvänlig navigering samt fler och bättre funktioner.
Vi vågar nästan säga att det är en helt ny tjänst - med samma pålitliga och professionella innehåll som tidigare men i ett helt nytt modernt intuitivt gränssnitt. Och du! ArtikelSök fungerar precis lika bra i surfplattan och telefonen som på datorn.
Är du nyfiken och vill testa ArtikelSök? Hör av dig för att få ett testkonto till ditt bibliotek/din skola.

Läs mer om ArtikelSök

Ny bok från BTJ Förlag

Struktur – men hur?

Sofia Malmberg, skolbiblioteksamordnare och engagerad debattör, är tillbaka med en ny bok på BTJ Förlag! I Struktur – men hur? beskriver Sofia Malmberg hur samordnare för skolbibliotek, förvaltningsledning och rektorer steg-för-steg kan skapa bättre förutsättningar för dagens skolbibliotek.

Läs mer på BTJ-bloggen!

Nu i butiken

 • STORSTIL – endast hos BTJ!

  På BTJ vill vi att läsupplevelser ska vara till för alla! Har du låntagare som vill fortsätta läsa tryckta böcker, men som inte längre ser tillräckligt bra för att kunna tillägna sig vanlig text? I dagsläget har vi ca 100 storstilsböcker i vår Butik!

  Till Butiken

 • Mer ljud i hyllan!

  På BTJ vill vi öka bibliotekens möjligheter att kunna erbjuda fysiska ljudböcker till låntagarna. Därför har vi inlett samarbete med flera av landets förlag för att i fysisk form kunna tillgängliggöra ljudböcker som tidigare bara funnits digitalt. Just nu samarbetar vi med Piratförlaget, Bookmark, Bokfabriken, Word Audio, Modern Audio, Bokförlaget Polaris, Whip Media, Historiska Media och fler förlag är på gång.

  Till Butiken

 • Samma titlar på flera språk!

  Tvillingpaket består av två böcker: samma titel på två språk i ett emballage färdigt att låna ut. Dessa paket kan till exempel underlätta arbetet i en klass eller grupp med flera olika modersmål.

  Nya tvillingpaket; Stormvalen och Var är bus-Alfons.

  Till Butiken