FörlagsDigiDagarna våren 2022
Anmälan är öppen!

Häng med på vårens digitala bokfest – FörlagsDigiDagarna. Den 2-3 februari är det dags. Anmäl dig nu!

Läs mer och anmäl dig

ny modul

BTJ-Appen

Underlätta arbetet på biblioteket med BTJ-Appen. Nya funktioner lanseras löpande – först ut är funktionen ”Beställ katalogisering”. Under vintern 2021/2022 lanseras även funktionen ”Recensionsbanken”.

Läs mer

BTJ information

Addas avtal – så påverkas ditt bibliotek

Nyligen publicerade Biblioteksbladet en intervju med BTJ:s vd Anette Grönroos, med anledning av Addas (tidigare SKL Kommentus) upphandling av ramavtal för ett stort antal svenska bibliotek. En annan leverantör, Bokus, valde senare att stämma in kritiken av Addas avtal. ”Jag tycker att texterna fångar att det finns ett missnöje men det finns en hel del att tillägga”, säger Anette Grönroos.

Läs mer

#Mångspråk

Mångspråksprofil – Är det något för ditt bibliotek?

Med en profiltjänst från BTJ bevakar vi valda delar av utgivningen och tar hand om hela inköpsprocessen till dig.

Läs mer

Nu i butiken

 • STORSTIL – endast hos BTJ!

  På BTJ vill vi att läsupplevelser ska vara till för alla! Har du låntagare som vill fortsätta läsa tryckta böcker, men som inte längre ser tillräckligt bra för att kunna tillägna sig vanlig text?

  Till Butiken

 • Nytt från BTJ Förlag!

  2021 års versioner av vår oumbärliga trio som är en guldgruva för den som vill veta vem som skrivit en titel, vilka böcker som finns om en huvudperson och i vilken ordning böckerna i en serie ska läsas. Fortsättning följer, Vad kommer sen? och Mord i ordning. Köp alla tre innan nyår och få 15% rabatt!

  Till Butiken

 • Mer ljud i hyllan!

  På BTJ vill vi öka bibliotekens möjligheter att kunna erbjuda fysiska ljudböcker till låntagarna. Därför har vi inlett samarbete med flera av landets förlag för att i fysisk form kunna tillgängliggöra ljudböcker som tidigare bara funnits digitalt. Just nu samarbetar vi med Piratförlaget, Bookmark, Bokfabriken, Bokförlaget Polaris, Whip Media, Historiska Media, Printz, Modernista, Mima-Förlag, Louise Bäckelin förlag, Southside Stories, Lavender Lit, Mondial, Ordfront, Bokförlaget Nona, Blue Publishing, Natur & Kultur och fler förlag är på gång.

  Till Butiken

Alltid för er.
Utan omvägar.

BTJ-unikt är produkter framtagna direkt för biblioteken. Produkter som bara går att köpa från BTJ, och som du alltid får köpa oavsett vilken medieleverantör du har avtal med. Håll utkik efter symbolen i vår butik!

Läs mer

ArtikelSök – en klok och kaxig söktjänst.

Har du inte ArtikelSök idag, och vill testa nya ArtikelSök? Hör då av dig för att få ett testkonto till ditt bibliotek/din skola.

Läs mer

Viddla – mer än “bara” strömmad film för bibliotek

Upptäck det nya sättet att låna film och håll ditt biblioteks filmutbud aktuellt, levande och mer tillgängligt. Med Viddla ger du alla dina låntagare en större frihet att uppleva film när och var de vill i Sverige.

Läs mer