Vi presenterar katalogisering
i BTJ-Appen

Knepiga böcker eller sällsynta språk? Skanna boken med mobilen och låt BTJ göra jobbet, allt inom ditt abonnemang för Bibliografisk service. Läs mer om vår nya app – en digital verktygslåda för biblioteket.

Läs mer

Kommande BTJ event

Skolbibdagen 2021
– Framtidens skolbibliotek

Den 14 oktober är det premiär för BTJ:s nya event Skolbibdagen – ett måste för dig som är skolbibliotekarie, lärare, rektor, samordnare eller skolchef. Dagen är uppbyggd kring samtal med specialister i ämnet, däribland Gustav Fridolin, Edward Jensinger och Maria Schedvin. Programledare för dagen är Sofia Malmberg, produktägare för BTJ:s skolbibliotekstjänster.

Läs mer och anmäl dig

BTJ information

Addas avtal – så påverkas ditt bibliotek

Nyligen publicerade Biblioteksbladet en intervju med BTJ:s vd Anette Grönroos, med anledning av Addas (tidigare SKL Kommentus) upphandling av ramavtal för ett stort antal svenska bibliotek. En annan leverantör, Bokus, valde senare att stämma in kritiken av Addas avtal. ”Jag tycker att texterna fångar att det finns ett missnöje men det finns en hel del att tillägga”, säger Anette Grönroos.

Läs mer

#Mångspråk

Mångspråksprofil – Är det något för ditt bibliotek?

Med en profiltjänst från BTJ bevakar vi valda delar av utgivningen och tar hand om hela inköpsprocessen till dig.

Läs mer

Nu i butiken

 • STORSTIL – endast hos BTJ!

  På BTJ vill vi att läsupplevelser ska vara till för alla! Har du låntagare som vill fortsätta läsa tryckta böcker, men som inte längre ser tillräckligt bra för att kunna tillägna sig vanlig text?

  Till Butiken

 • Din viktigaste trio!

  Vår oumbärliga trio är en guldgruva för den som vill veta vem som skrivit en titel, vilka böcker som finns om en huvudperson och i vilken ordning böckerna i en serie ska läsas.

  Till Butiken

 • Mer ljud i hyllan!

  På BTJ vill vi öka bibliotekens möjligheter att kunna erbjuda fysiska ljudböcker till låntagarna. Därför har vi inlett samarbete med flera av landets förlag för att i fysisk form kunna tillgängliggöra ljudböcker som tidigare bara funnits digitalt. Just nu samarbetar vi med Piratförlaget, Bookmark, Bokfabriken, Bokförlaget Polaris, Whip Media, Historiska Media, Printz, Modernista, Mima-Förlag, Louise Bäckelin förlag, Southside Stories, Lavender Lit, Mondial, Ordfront, Bokförlaget Nona, Blue Publishing och fler förlag är på gång.

  Till Butiken

BTJ information

Till våra kunder och samarbetspartners angående COVID-19 situationen

Med anledning av den allvarliga hälsosituationen vill vi försäkra våra kunder och samarbetspartners om att vi på BTJ tar alla nödvändiga steg för att fortsatt leverera samma professionella service- och supportnivå. Våra kontor är öppna som vanligt och det går att nå oss via telefon eller e-post.

Vi följer utvecklingen noggrant och agerar i enlighet med svenska myndigheternas rekommendation. Vi har vidtagit åtgärder genom att avbryta alla interna och externa resor som inte är affärskritiska och vi rekommenderar all personal som visar symtom att stanna hemma. Vi gör allt vi kan för att begränsa spridningen. Våra kunders och vår personals hälsa kommer naturligtvis alltid att vara vår högsta prioritet. Våra tankar går till de kunder och samarbetspartners som kanske befinner sig i andra svårare situationer.

Eftersom situationen förändras snabbt kommer vi att fortsätta följa utvecklingen och uppdatera informationen om läget skulle förändras. Vi kommer alltid att göra vårt yttersta för att se till att vi ska kunna leverera våra tjänster och ge support så fort som möjligt. Vi hoppas innerligt att alla åtgärder som vidtas i samhället kommer att ge resultat och vi på BTJ gör allt vi kan för att inte förvärra situationen.

Har du några frågor kan du maila till info@btj.se.

Här kan du läsa Folkhälsomyndighetens information.

Alltid för er.
Utan omvägar.

BTJ-unikt är produkter framtagna direkt för biblioteken. Produkter som bara går att köpa från BTJ, och som du alltid får köpa oavsett vilken medieleverantör du har avtal med. Håll utkik efter symbolen i vår butik!

Läs mer

ArtikelSök - en klok och kaxig söktjänst.

Har du inte ArtikelSök idag, och vill testa nya ArtikelSök? Hör då av dig för att få ett testkonto till ditt bibliotek/din skola.

Läs mer

Viddla – mer än “bara” strömmad film för bibliotek

Upptäck det nya sättet att låna film och håll ditt biblioteks filmutbud aktuellt, levande och mer tillgängligt. Med Viddla ger du alla dina låntagare en större frihet att uppleva film när och var de vill i Sverige.

Läs mer