Höstens bokfest!

Nu öppnar anmälan till Förlagsdagarna – höstens digitala bokfest! I höst lanseras också en ny sändning med fokus på unga vuxna. Anmäl dig nu!

Läs mer och anmäl dig

Skolbibdagen

Skolbibdagen 2023 - 24 oktober

Skolbibdagen är ett digitalt heldagsevent för dig som är skolbibliotekarie, lärare, rektor, samordnare, verksamhetsutvecklare eller skolchef. Temat för hösten 2023 är Skolbibliotek i praktiken. Vi antar ett brett skolperspektiv, där vi utgår från skolbiblioteket som en del av skolans pedagogiska uppdrag.

Läs mer här

BTJ-häftet och inköpsstöd

Låt recensionerna visa vägen

Inköpsvägledningen är ett unikt inköpsverktyg som gör ditt inköpsarbete effektivare och enklare. Du får tillgång till vägledande recensioner var 14:e dag. Recensionerna skrivs av oberoende lektörer, vilka är experter inom respektive område, och kompletteras även med ett helhetsbetyg för att underlätta ditt urval.

Läs mer här

Författarsök

Ny tjänst för att boka författare

Med Författarsök kan du hitta författare som du vill boka till ditt bibliotek eller din skola. Sök i databasen och finn en författare som passar.

Läs mer och sök

Digitala utbildningar

Dags att höja nivån?

BTJ erbjuder digitala utbildningar för dig som vill ta nästa steg i skolbiblioteket. Våra utbildare är experter inom sina områden, och erbjuder även uppföljningssamtal efter avslutad kurs vilket ger en starkare grund för att utveckla er verksamhet.

Läs mer

BTJ Förlag

Läsäventyret börjar här

Vårt egna förlag, BTJ Förlag, ger ut facktitlar för de som arbetar med litteraturförmedling och läsfrämjande i sin vardag. Det går också att teckna abonnemang på förlagstitlarna.

Se BTJ Förlags utgivning

Nu i butiken

  • STORSTIL – endast hos BTJ!

    På BTJ vill vi att läsupplevelser ska vara till för alla! Har du låntagare som vill läsa tryckta böcker, men som inte längre ser tillräckligt bra för att kunna tillägna sig vanlig text? Då är storstil ett utmärkt alternativ. Nyhet! Nu ger vi även ut storstil på finska!

    Till Butiken

  • Mer ljud i hyllan!

    På BTJ vill vi öka bibliotekens möjligheter att kunna erbjuda fysiska ljudböcker till låntagarna. Därför samarbetar vi med flera förlag för att i fysisk form kunna tillgängliggöra ljudböcker som tidigare bara funnits digitalt.

    Till Butiken

Alltid för er.
Utan omvägar.

BTJ-unikt är produkter framtagna direkt för biblioteken. Produkter som bara går att köpa från BTJ, och som du alltid får köpa oavsett vilken medieleverantör du har avtal med. Håll utkik efter symbolen i vår butik!

Läs mer

Artikelsök – en klok och kaxig söktjänst.

Se till att elever och lärare får tillgång till säkra källor. Artikelsök är en digital söktjänst som snabbt ger dig tillgång till pålitliga och relevanta artiklar. Vill du testa Artikelsök? Hör då av dig för att få ett testkonto.

Läs mer

Viddla – mer än “bara” strömmad film för bibliotek

Upptäck det nya sättet att låna film och håll ditt biblioteks filmutbud aktuellt, levande och mer tillgängligt. Med Viddla ger du alla dina låntagare en större frihet att uppleva film när och var de vill i Sverige.

Läs mer