BTJ-unikt

Vi vill ge alla en chans att upptäcka mer. Därför är vi stolta över att kunna presentera allt vad ditt bibliotek kan behöva. Från böcker i storstil och tvillingpaket till ljudböcker för barn och unga – och det BTJ-unika hittar du förstås bara hos oss.

Alltid för er.
Utan omvägar.

BTJ-unikt är produkter framtagna direkt för biblioteken. Produkter som bara går att köpa från BTJ, och som du alltid får köpa oavsett vilken medieleverantör du har avtal med.

Håll utkik efter symbolen i vår butik!

Storstilsböcker

På BTJ vill vi att läsupplevelser ska vara till för alla! Har du låntagare som inte längre ser tillräckligt bra för att kunna tillägna sig vanlig text? Sedan 2012 producerar BTJ storstilsböcker i samarbete med svenska förlag: romaner, deckare och biografier.

Vad menar vi med storstil?
I en storstilsbok är texten 50 % större än i en vanlig bok. I övrigt är innehållet precis detsamma. För att böckerna inte ska bli allt för otympliga delas de ibland upp i två volymer.

Alla får låna!
Böckerna riktar sig i första hand till personer med synnedsättning, men alla som vill får låna dem på biblioteket.

Storstil hittar du löpande i BTJ-häftet och i Butiken.

Fysiska ljudböcker

Marknaden för ljudböcker har formligen exploderat, medan utbudet av fysiska ljudböcker minskar. Samtidigt vill många låntagare fortfarande ha fysiska ljudböcker. I samarbete med några av landets förlag kan vi erbjuda aktuell utgivning även som fysisk ljudbok.

BTJ samarbetar med Piratförlaget, Bokförlaget Polaris, Historiska Media, Whip Media, Word Audio och Modern Audio (Modernista, LB-förlag), Bokfabriken, Bookmark, Printz och fler förlag är på gång. Ofta erbjuds våra fysiska ljudböcker samtidigt som den digitala utgåvan.

Du hittar dem löpande i BTJ-häftet, men också i Butiken.

Ljudböcker för barn och unga

BTJ vill tillsammans med ett antal bokförlag/ljudboksförlag slå ett slag för den viktiga skönlitterära läsningen och lyssningen. BTJ producerar och säljer därför ljudböcker i samarbete med Berghs förlag, Opal, Lilla Piratförlaget, B. Wahlströms och enstaka titlar kommer från Rabén och Sjögren. Dessa ljudböcker – specifikt riktade till barn och unga – säljs som ett årsabonnemang, där det varje månad kommer 1-2 nya titlar. Sammanlagt räknar vi med att producera 20 titlar per år till ett pris av 5 200 kr. Det går också utmärkt att köpa alla nya och backlist-titlar separat för 270 kr/st. Alla titlar finns i Butiken.

Beställ abonnemang här

Tvilling- och trillingpaket

En titel på två språk!
Tvillingpaket består av två böcker: samma titel på två språk i ett emballage färdigt att låna ut. Trillingpaketen innehåller två böcker och en skiva där texten är inläst. Dessa paket kan till exempel underlätta arbetet i en klass eller grupp med flera olika modersmål. Språken förstärker varandra, modersmålet som identitetsstärkare och grund för att lära sig ett annat språk. Alla paketen finns i Butiken.

Talböcker

BTJ producerar och säljer talböcker för personer med olika slags funktionshinder. Alla våra talböcker är i det digitala DAISY-formatet. Förutom våra egenproducerade talböcker kan vi även erbjuda talböcker som produceras av Myndigheten för tillgängliga medier, MTM.

Du vet väl om att alla DAISY-talböcker du beställer från BTJ skickas iväg direkt från oss i Lund till dig inom 3 arbetsdagar efter att beställning gjorts. Gå in i vår Butik och se vad tycker skulle vara intressant att få hem till just ditt bibliotek.

Vår egen produktion
Vi producerar själva cirka 300 inläsningar per år. Böckerna läses in av våra 20 inläsare, de flesta skådespelare. Majoriteten av vårt utbud är nyutkomna skönlitterära titlar, men vi läser även in en del memoarer och biografier. Cirka 10 procent av inläsningarna är barn- och ungdomsböcker.

Stort utbud
Du beställer enkelt DAISY-talböcker i vår Butik. Där hittar du idag cirka 21 500 titlar inom olika ämnen, för både barn och vuxna. Varje år tillkommer omkring 1 500 nya titlar.

I vårt sammanlagda talbokssortiment ingår över 90 000 titlar. I dessa finns även allt som MTM producerat.