BTJ-unikt

Vi vill ge alla en chans att upptäcka mer. Därför är vi stolta över att kunna presentera allt vad ditt bibliotek kan behöva. Från böcker i storstil till ljudböcker för barn och unga – och det BTJ-unika hittar du förstås bara hos oss.

Alltid för er.
Utan omvägar.

BTJ-unikt är produkter framtagna direkt för biblioteken. Produkter som bara går att köpa från BTJ, och som du alltid får köpa oavsett vilken medieleverantör du har avtal med.

Håll utkik efter symbolen i vår butik!

 

Storstilsböcker

På BTJ vill vi att läsupplevelser ska vara till för alla! Har du låntagare som inte längre ser tillräckligt bra för att kunna tillägna sig vanlig text? Sedan 2012 producerar BTJ storstilsböcker i samarbete med svenska förlag: romaner, deckare och biografier.

Vad menar vi med storstil?
I en storstilsbok är texten 50 % större än i en vanlig bok. I övrigt är innehållet precis detsamma. För att böckerna inte ska bli allt för otympliga delas de ibland upp i två volymer.

Alla får låna!
Böckerna riktar sig i första hand till personer med synnedsättning, men alla som vill får låna dem på biblioteket.

Storstil hittar du löpande i BTJ-häftet och i Butiken.

Fysiska ljudböcker

Marknaden för ljudböcker har formligen exploderat, medan utbudet av fysiska ljudböcker minskar. Samtidigt vill många låntagare fortfarande ha fysiska ljudböcker. I samarbete med några av landets förlag kan vi erbjuda aktuell utgivning även som fysisk ljudbok.

BTJ samarbetar med Piratförlaget, Bokförlaget Polaris, Historiska Media, Whip Media, Word Audio och Modern Audio, Bokfabriken, Bookmark, Printz, Modernista, Louise Bäckelin Förlag, Mima Förlag, Bokförlaget Nona, Ordfront, Mondial, Tabolid, Lavender Lit, Southside Stories och Nirstedt/Litteratur. Ofta erbjuds våra fysiska ljudböcker samtidigt som den digitala utgåvan.

Du hittar dem löpande i BTJ-häftet, men också i Butiken.