Förlagsdagarna

Under Förlagsdagarna samlar BTJ en bredd av förlag och författare som presenterar titlar från den aktuella bokutgivningen. Nu är anmälan öppen för hösten 2024.

Missa inte höstens upplaga av Förlagsdagarna där förlag och författare möter bibliotek, skolor och bokälskare.

Anmäl er till FörlagsdagarnaLäs mer om priser och anmälningsvillkor

Vad är Förlagsdagarna?

Höstens event premiärsänds den 4-6 september, men precis som tidigare så ingår tillgång till materialet i ytterligare 45 dagar. För hösten 2024 sänder vi tre eventdagar:

  • Vuxenlitteratur: 4 september
  • Barnlitteratur (0-12 år): 5 september
  • Litteratur för ungdomar och unga vuxna (12 år och äldre): 6 september

Under dessa tre förmiddagar får vi träffa förlag och författare och höra dem berätta om nya och spännande titlar. Premiärsändningen börjar klockan 09:00 respektive datum. Videoströmmen startar från 08:45 för att ge tittarna möjlighet att ställa in ljud och bild. Sändningarna avslutas cirka klockan 12.

Oavsett när du anmäler dig har du tillgång till allt material i sex veckors tid. Priset för anmälan till Förlagsdagarna varierar beroende på vilken typ av organisation som anmäls, snart presenterar vi prisinformation för Förlagsdagarna hösten 2024.

I samarbete med

 

Förlagsdagarna på 1 minut

I videon nedanför ser du ett smakprov på hur Förlagsdagarna hösten 2023 såg ut. Tack till alla medverkande förlag!


Är du anmäld till Förlagsdagarna och undrar hur du tar del av sändningen? För att se ett event behöver du ha skapat ett konto på btj.se/event. Du ska även ha fått ett mejl från den som anmälde din organisation med en registreringskod för eventet. Denna registrerar du inne på ditt konto. Har du frågor? Mejla oss på forlagsdagar@btj.se

Extramaterial

Till eventet hör också extramaterial bestående av längre presentationer från förlagen, författarsamtal, författarhälsningar och titellistor.

Digitalt programblad

Alla som anmäler sig till Förlagsdagarna får tillgång till vårt digitala programblad. I detta finns titellistor från alla medverkande förlag, program för livesändningen samt redaktionellt innehåll.

Tillgång

Alla som anmäler sig till Förlagsdagarna har tillgång till allt material i sex veckor efter att sändningarna genomförts. Det går också att anmäla sig efter sändningarna och få tillgång till dessa, samt allt extramaterial, i efterhand. Då har du tillgång till allt material i sex veckor från och med dagen du anmälde dig.

Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss som jobbar med Förlagsdagarna? Mejla oss på forlagsdagar@btj.se

* De organisationer som anmält sig före sändningsdatumet får tillgång i sex veckor från sändningsdagen 4-6 september, övriga får tillgång i sex veckor från anmälningsdagen.