BTJ-unikt

Vi vill ge alla en chans att upptäcka mer. Därför är vi stolta över att kunna presentera allt vad ditt bibliotek kan behöva. Från böcker i storstil och tvillingpaket till ljudböcker för barn och unga – och det BTJ-unika hittar du förstås bara hos oss.

Alltid för er.
Utan omvägar.

BTJ-unikt är produkter framtagna direkt för biblioteken. Produkter som bara går att köpa från BTJ, och som du alltid får köpa oavsett vilken medieleverantör du har avtal med.

Håll utkik efter symbolen i vår butik!

 

Storstilsböcker

På BTJ vill vi att läsupplevelser ska vara till för alla! Har du låntagare som inte längre ser tillräckligt bra för att kunna tillägna sig vanlig text? Sedan 2012 producerar BTJ storstilsböcker i samarbete med svenska förlag: romaner, deckare och biografier.

Vad menar vi med storstil?
I en storstilsbok är texten 50 % större än i en vanlig bok. I övrigt är innehållet precis detsamma. För att böckerna inte ska bli allt för otympliga delas de ibland upp i två volymer.

Alla får låna!
Böckerna riktar sig i första hand till personer med synnedsättning, men alla som vill får låna dem på biblioteket.

Storstil hittar du löpande i BTJ-häftet och i Butiken.

Fysiska ljudböcker

Marknaden för ljudböcker har formligen exploderat, medan utbudet av fysiska ljudböcker minskar. Samtidigt vill många låntagare fortfarande ha fysiska ljudböcker. I samarbete med några av landets förlag kan vi erbjuda aktuell utgivning även som fysisk ljudbok.

BTJ samarbetar med Piratförlaget, Bokförlaget Polaris, Historiska Media, Whip Media, Word Audio och Modern Audio (Modernista, LB-förlag), Bokfabriken, Bookmark, Printz och fler förlag är på gång. Ofta erbjuds våra fysiska ljudböcker samtidigt som den digitala utgåvan.

Du hittar dem löpande i BTJ-häftet, men också i Butiken.

Ljudböcker för barn och unga

BTJ vill tillsammans med ett antal bokförlag/ljudboksförlag slå ett slag för den viktiga skönlitterära läsningen och lyssningen. BTJ producerar och säljer därför ljudböcker i samarbete med Berghs förlag, Opal, Lilla Piratförlaget, B. Wahlströms och enstaka titlar kommer från Rabén och Sjögren. Dessa ljudböcker – specifikt riktade till barn och unga – säljs som ett årsabonnemang, där det varje månad kommer 1-2 nya titlar. Sammanlagt räknar vi med att producera 20 titlar per år till ett pris av 5 200 kr. Det går också utmärkt att köpa alla nya och backlist-titlar separat för 270 kr/st. Alla titlar finns i Butiken.

Tvilling- och trillingpaket

En titel på två språk!
Tvillingpaket består av två böcker: samma titel på två språk i ett emballage färdigt att låna ut. Trillingpaketen innehåller två böcker och en skiva där texten är inläst. Dessa paket kan till exempel underlätta arbetet i en klass eller grupp med flera olika modersmål. Språken förstärker varandra, modersmålet som identitetsstärkare och grund för att lära sig ett annat språk. Alla paketen finns i Butiken.