Förlagsdagarna

Under Förlagsdagarna samlar BTJ en bredd av förlag och författare som presenterar titlar från den aktuella bokutgivningen. Anmäl dig idag och få full tillgång i sex veckor.

Vad är Förlagsdagarna?

Anmäl dig redan idag och besök vårens digitala bokfest – Förlagsdagarna.

Vårens event sänds den 8-10 februari.

Under tre förmiddagar får vi träffa förlag och författare och höra dem berätta om nya och spännande titlar. Den första dagen ligger fokus på barn- och ungdomslitteratur, och den andra dagen på vuxenlitteratur. Tredje dagen är det dags för en sändning med fokus på mångspråksutgivning.

Oavsett när du anmäler dig har du tillgång till allt material i sex veckors tid. Priset för anmälan till Förlagsdagarna varierar beroende på vilken typ av organisation som anmäls, läs mer och se priser här.

Anmäl din organisation Här loggar du in som deltagare

 

Så tar du del av eventet

 • Från och med den 7 december skickas ett mejl där du och dina kollegor får information om hur ni ska registrera er som användare. I mejlet finns er unika registreringskod som ni behöver för att kunna få tillgång till sidan där sändningen och extramaterialet kommer finnas. Då kan du gå in på btj.se/event och Skapa en användare (om du inte redan har en). Logga in. Gå till ”Lägg till registreringskod” och fyll i koden du fått i mejlet. Tryck på knappen. När koden registrerats, gå till Mina event och tryck på eventet du ska gå på. Där hittar du sändningen under fliken ”Sändningen”.
 • Har du inte fått något mejl? Vänd dig till den i din organisation som gjort anmälan till Förlagsdagarna. Är det du som har anmält er organisation och du saknar mejl med registreringskod? Mejla oss på forlagsdagar@btj.se så svarar vi snabbt.
 • Lyckas du inte registrera dig eller komma åt eventet? Mejla oss på forlagsdagar@btj.se så svarar vi snabbt.

Har du andra problem? Här hittar du fler råd för att felsöka.

Förlagsdagarna – Barn- och ungdomslitteratur, 8 februari

I huvudsändningen får du ta del av presentationer av vårens barn- och ungdomstitlar från en majoritet av Sveriges bokförlag. Fokus i sändningen ligger på titelpresentationer för att ge en bra överblick över vårens utgivning. I sändningen träffar du också författaren och kulturskribenten Nioosha Shams som har blivit utsedd till Sveriges läsambassadör 2022-2024. Där berättar hon om sitt uppdrag och om hur hon arbetar för att få fler unga att läsa. Du får också tillgång till extramaterial med längre presentationer, fördjupande intervjuer och författarhälsningar. Du har tillgång till extramaterialet i sex veckors tid från anmälan.*

Detta ingår:

 • Digital access för hela din organisation
 • Programblad med titellistor
 • 3 timmar livesändning
 • Över 10 timmar extramaterial

Premiärsändningen börjar klockan 9:00 den 8 februari. Videoströmmen startar från 08:45 för att ge tittarna möjlighet att ställa in ljud och bild.

Förlagsdagarna – Vuxenlitteratur, 9 februari

I huvudsändningen får du ta del av presentationer av vårens vuxentitlar från en majoritet av Sveriges bokförlag. Fokus i sändningen ligger på titelpresentationer för att ge en bra överblick över vårens utgivning. Vi tittar också närmare på några av de största trenderna inom vårens bokutgivning för vuxna. Du får även tillgång till extramaterial med längre presentationer, fördjupande intervjuer och författarhälsningar. Du har tillgång till sändning och extramaterialet i sex veckors tid från anmälan.*

Detta ingår:

 • Digital access för hela din organisation
 • Programblad med titellistor
 • 4 timmar livesändning
 • Över 10 timmar extramaterial

Premiärsändningen börjar klockan 9:00 den 9 februari. Videoströmmen startar från 08:45 för att ge tittarna möjlighet att ställa in ljud och bild.

Förlagsdagarna – Mångspråkslitteratur, 10 februari

I huvudsändningen får du ta del av presentationer av vårens mångspråkstitlar, men det finns också annat intressant innehåll. Du som tittar på sändningen kommer att få möta mångspråksbibliotekarien Mirza Zjajo som berättar om hur han arbetar. I sändningen träffar du också författaren och kulturskribenten Nioosha Shams som har blivit utsedd till Sveriges läsambassadör 2022-2024 och har ett stort fokus på mångspråkslitteraur. Den 10 februari genomförs eventet – ett måste för alla som brinner för att göra litteraturen tillgänglig för fler!

I livesändningen får du ta del av presentationer av vårens mångspråkslitteratur från några svenska bokförlag. Såväl barn- och ungdomslitteratur som vuxenlitteratur ingår. Efter sändningen får du tillgång till extramaterial. Du har tillgång till extramaterialet i sex veckors tid från anmälan.*

Detta ingår:

 • Digital access för hela din organisation
 • Programblad med titellistor
 • Cirka 2 timmar livesändning
 • Cirka 2 timmar extramaterial

Premiärsändningen börjar klockan 9:00 den 10 februari. Videoströmmen startar från 08:45 för att ge tittarna möjlighet att ställa in ljud och bild.

Anmäl din organisation

Förlagsdagarna på 1 minut

I videon nedanför ser du ett smakprov på hur Förlagsdagarna våren 2022 såg ut. Tack till alla medverkande förlag!

Så ser du eventet

Är du anmäld till Förlagsdagarna och undrar hur du tar del av sändningen? För att se ett event behöver du ha skapat ett konto på btj.se/event. Du ska även ha fått ett mejl från den som anmälde din organisation med en registreringskod för eventet. Denna registrerar du inne på ditt konto. Har du frågor? Mejla oss på forlagsdagar@btj.se

 

Till eventsidan

Extramaterial

Till eventet hör också extramaterial bestående av längre presentationer från förlagen, författarhälsningar och titellistor.

Digitalt programblad

Alla som anmäler sig till Förlagsdagarna får tillgång till vårt digitala programblad. I detta finns titellistor från alla medverkande förlag, program för livesändningen samt redaktionellt innehåll.

Tillgång

Alla som anmäler sig till Förlagsdagarna har tillgång till allt material i sex veckor efter att sändningarna genomförts. Det går också att anmäla sig efter sändningarna och få tillgång till dessa, samt allt extramaterial, i efterhand. Då har du tillgång till allt material i sex veckor från och med dagen du anmälde dig.

Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss som jobbar med Förlagsdagarna? Mejla oss på forlagsdagar@btj.se

Förlagsdagarna våren 2023 presenteras i samarbete med (fler förlag kan tillkomma):

* De organisationer som anmält sig före sändningsdatumet får tillgång i sex veckor från sändningsdagen 8-10 februari, övriga får tillgång i sex veckor från anmälningsdagen.