BTJ ❤ skolbibliotek

Skolbiblioteket och dess verksamhet väcker läslust och skolbibliotekarien ser eleven med nya ögon. En plats för den otvungna vetgirigheten, för att vidga litterära vyer och för att lära sig navigera i en oändlig ocean av information. BTJ erbjuder unika lösningar - allt från inköp och urval till utbildning och inspiration. Våra tjänster för skolbibliotek frigör tid för skolbibliotekarien och ger den kompetensutveckling som behövs för att bli en pedagogisk samarbetspartner i undervisningen.

BTJ event

Skolbibdagen 2021
– Framtidens skolbibliotek

Den 14 oktober var det premiär för Skolbibdagen – ett digitalt event för dig som är intresserad av skolbiblioteksfrågor. För dig som vill se eventet i efterhand går det fortfarande bra att anmäla sig. Dagen är uppbyggd kring samtal med specialister i ämnet, däribland Gustav Fridolin, Edward Jensinger och Maria Schedvin. Programledare för dagen är Sofia Malmberg, produktägare för BTJ:s skolbibliotekstjänster.

Läs mer och se eventet

#lärare #skolbibliotekarie #rektor

Ladda ditt skolbibliotek

Vill ni ha ett skolbibliotek med rätt förutsättningar, som bidrar till skolans och kommunens kvalitetsarbete och strävan efter likvärdighet? Då är vårt tjänstepaket »Ladda ditt skolbibliotek« en bra början.

Läs mer och beställ »Ladda«

ArtikelSök - en klok, kaxig söktjänst

Att söka, sålla och värdera information är viktigare än någonsin. ArtikelSök i skolan hjälper elever att nå Läroplanens mål vad gäller informationssökning, källkritik och digital kompetens.

Läs mer och beställ gratis testkonto

Utbildningsmaterial om barnkonventionen

I år fyller FN:s konvention om barnets rättigheter 30 år. Dessutom blir konventionen inkorporerad i svensk lag i januari 2020. För att uppmärksamma detta har BTJ tillsammans med Barnfonden tagit fram ett utbildningsmaterial om barnkonventionen. Det släpptes med blicken på höstlovet men materialet kan såklart användas när som helst i skolan, på fritids eller i biblioteket.

Du hittar materialet här!